Aktuality

Blahoželáme majstrom v rally 2012

Večer majstrov v sobotu 17. novembra 2012 dal slávnostnú bodku za seriálom Majstrovstiev Slovenskej republiky - DMACK Tyres Rally 2012.

V sále PKO v Nitre si prevzali poháre reprezentujúce titul majstra Slovenska títo jazdci a spolujazdci:
- Grzegorz GRZYB - Daniel SIATKOWSKI /RUFA – Sport Team – absolútne poradie a trieda 2
- Tomáš ONDREJ - Adam GÖMÖRI / CMM Mediasport s.r.o. – trieda 3
- Pavol NAGY - Pavol KUŠNIER / MR Autosport rally team – trieda 6
- Tomáš KONEČNÝ - Miroslav MOLČAN / SRT Motorsport – trieda 8
- Igor DROTÁR - Vladimír BÁNOCI / Slovakia Rally Systém - trieda 11
- L Racing s.r.o. - klasifikácia teamov.

Posádke Jozef BÉREŠ - Róbert MÜLLER /Styllex Motorsport boli udelené poháre za víťazstvo v skupine F.

V hodnotení Slovenské Rally Pohára 2012 boli za víťazstvo ocenení:
- Peter HALUŠKA / Peter BARTKO - absolútne poradie a trieda P3
- Juraj KOŽEJ/ Matúš MAJCHER – trieda P2
- Marián KEKEŇÁK/ Zdenko BYSTRAN – trieda P1

Všetkým oceneným srdečne blahoželáme.
Zároveň by sme chceli poďakovať posádke Jaroslav MELICHÁREK – Erik MELICHÁREK za reprezentáciu Slovenska na vybraných podujatiach FIA majstrovstiev sveta v rally.

Pripomeňme si, že súťažiaci v sezóne 2012 bojovali o dvojitý prídel bodov na „veľkých“ podujatiach – XIX. Rally Prešov, 21. Rajd Rzeszowski a 38. Rally Košice a na jednodňových Rally Tríbeč v Topoľčanoch a HONKA IV. Rally Lubeník. Nesmieme zabudnúť ani na obnovenú popradskú súťaž Rally Tatry zaradenú v tejto sezóne iba do seriálu SRP, ktorú nový organizátor zvládol na dobrej úrovni. Je nám naozaj veľmi ľúto, že záver sezóny 2012 sa nevydaril a že došlo k zrušeniu oboch posledných podujatí - Rally Rožňava a Rally Bratislava. Tento fakt kladie zvýšené nároky na prípravu kalendára pre nastávajúcu sezónu. Pred nami stojí neľahká úloha – nájsť a zaradiť do kalendára 2013 také podujatia, u ktorých je reálny predpoklad, že ich organizátor aj v tejto ekonomicky neľahkej dobe dokáže finančne zabezpečiť a navyše, že ich pripraví na dobrej úrovni, najmä z hľadiska zaistenia požadovanej bezpečnosti pre všetkých zúčastnených. V týchto dňoch intenzívne pracujeme na príprave predpisov pre súťažný rok 2013. Hodnotíme tohoročné podujatia, zvažujeme, čo sa osvedčilo, ktoré úpravy boli pre našu rally prínosom a na druhej strane čo je potrebné zmeniť alebo doplniť. Viaceré novinky v predpisoch 2013 pripravuje aj medzinárodná automobilová federácia FIA. Na stretnutí s jazdcami, ktoré sme plánovali v predvečer Rally Bratislava hlavne ako praktické predstavenia zariadení FHR (ich povinné použitie v nasledujúcej sezóne už bolo predhlásené), sme sa chceli jazdcov spýtať na ich názory a návrhy k sezóne. Keďže sa toto stretnutie neuskutočnilo, prosíme tých, ktorí majú konštruktívne nápady, aby nám ich zaslali čo najskôr a to mailom na adresu Rally komisie SAMŠ rk@rallye.sk.

Ďakujeme všetkým organizátorom za dobre odvedenú prácu, domácim aj zahraničným posádkam, ktoré sa zúčastnili našich súťaží za ich športové výkony, prajeme všetkým veľa síl a úspechov pri príprave nadchádzajúcej sezóny rally

Gabriela Szczeczinová
Rally komisia SAMŠ

<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb