Aktuality

Slovenský šampionát v rally 2013 odštartuje u susedov

Slovenský rally šampionát 2013 odštartuje u susedov
Už po šiestykrát v histórii Majstrovstiev Slovenska v rally odštartuje tento šampionát u našich južných susedov. Maďarské mesto Eger privíta nielen náš ale aj maďarský šampionát po ročnej prestávke, keďže vlani sa toto podujatie neuskutočnilo. Pre slovenské posádky to bude toho roku jediný „povinný“ štart v zahraničí, pretože ostávajúcich päť podujatí majstrovstva ja plánovaných na domácej pôde.

Organizátor súťaže spoločnosť Laroco Mororsport pripravil súťaž s nezvyčajným programom, pri tvorbe ktorého prihliadal najmä na úsporu nákladov pre účastníkov rally. Začiatok súťaže – výdaj itinerárov je naplánovaný až na piatkové ráno a celý program dvojetapovej súťaže je sústredený len na tri dni. Obhliadka trate 140 km rýchlostných skúšok nie je obmedzená počtom prejazdov ale časom – posádky budú mať na ňu vyhradený čas jeden a pol dňa (piatok a sobota doobeda). Avšak v piatok v dopoludňajších hodinách ešte budú musieť absolvovať preberania a piatkový večer bude vyhradený pre slávnostný štart na historickom námestí Dobó tér. Veríme, že aj toho roku diváci nesklamú a vytvoria tradične krásnu atmosféru.

Súťažná časť rally odštartuje v sobotu o 14:30. Pre posádky sú pripravené štyri rýchlostné skúšky, z ktorých minimálne do poslednej RS v dĺžke 27,3 km odštartujú posádky už za tmy.
V nedeľu súťaž pokračuje od 11:25 a prvé posádky by mali dôjsť na cieľovú rampu v nedeľu o 17:50.

Dvojdňová súťaž Eger Rally 2013 je rozdelená do šiestich sekcií a dvoch etáp. Toho roku je podstatne kompaktnejšia ako v minulosti, pretože pri celkovej dĺžke trate 375 km, bude až 37% dĺžky tvoriť desať rýchlostných skúšok v dĺžke 140,8 km.
Pripomíname, že do hodnotenia slovenského šampionátu sa bude každý súťažný deň započítavať samostatne.

Štart sezóny sa teda nezadržateľne blíži a súťažiacim ostáva na prípravu naozaj už len krátky čas. V nadchádzajúcom víkende sa všetci stretnú v Prešove na školení k zmenám predpisov, v ostávajúcich týždňoch sa už budú musieť sústrediť na prípravu techniky a absolvovať predsezónne testovanie súťažných vozidiel. V príprave na sezónu však nesmú zabudnúť na uzávierka prihlášok na Eger rallye 2013, ktorá je stanovená už na 14. marca 2013.

Zvláštne ustanovenia súťaže a ďalšie informácie o súťaži nájdete na tejto stránke - presnejšie na podstránke venovanej tejto súťaži www.rallye.sk/eger.


Tlačove stredisko, Eger Rally 2013


<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb