Aktuality

ŠkodaRally 2007 minulosťou

V dňoch 2. - 3. júna 2007 zorganizoval Auto Klub Košice v Bratislave automobilovú súťaž ŠkodaRally. Toto v poradí druhé podujatie seriálu TEMPUS RALLY 2007 sa do hodnotenia Majstrovstiev Slovenska 2007 započítalo ako tretia súťaž, keďže každá etapa prvej rally - Rallye Matador Tatry sa započítavala zvlášť - ako samostatné podujatia. 

Centrom súťaže boli Zlaté piesky . Riaditeľstvo bolo umiestnené v priestoroch Tempus AWT Bavaria, štartová rampa, uzavreté parkovisko a aj servisné parkovisko v jeho tesnej blízkosti na parkoviskách nákupného centra Shopping Palace. Sústredenie súťaže do jedného centra si veľmi pochvaľovali jej všetci účastníci. 

Súťaž sa uskutočnila za pekného počasia v príjemnej atmosfére. Z pôvodne prihlásených 43 súťažiacich sa na štart prvej rýchlostnej skúšky vedenej ulicami Bratislavy v okolí nShopping Palace, showroomov Tempus AWT Bavaria a Danubius postavilo 35 posádok z piatich štátov - okrem Slovenska ešte z Českej republiky, Poľska, Maďarska a Rakúska. Z ulíc Bratislavy sa súťažné pole presunulo na rýchlostnú skúšku Krkavec a neskôr na tretiu do pezinských viníc. Táto trať sa ešte raz zopakovala a po večernom servise 29 posádok zaparkovalo svoje vozidlá v nočnom uzavretom parkovisku.

V sobotu ráno pokračovala súťaž prvou skúškou v areáli bratislavskej Incheby na trati, ktorá bola oproti minulosti pozmenená a lepšie vyhovovala pre potreby rally. Po absolvovaní Incheby sa jazdecký peletón presunul opäť mimo mesto. Druhá rýchlostná skúška odštartovala v Perneku a posádky absolvovali známy pezinský kopec "Baba" v opačnom smere a tnavyše predlžnený na vyše 15 kilometrov. Poslednou zaradenou traťou bola rýchlostná skúška Limbach. Po preskupení a následnom servise si posádky trať zopakovali ešte raz a už ich čakala cieľová rampa a poháte pre víťazov. Do cieľa súťaže došlo 21 posádok. Všetkým blahoželáme.

Víťazstvo si vybojovala česká posádka Václav Pech - Petr Uhel jazdiaci na vozidle Mitsubishi Lancer Evo IX za slovenského súťažiaceho Čedok Slovakia. Na druhom mieste skončil vlaňajší majster Slovenska poľská posádka Grzegorz Grzyb - Robert Hundla (Rufa Sport) na vozidle Suzuki Swift Super 1600 a na treťom mieste slovensko-česká posádka Peter Gavlák so spolujazdcom Milošom Hulkom opôť s vozidlom Mitsibioshi Lancer evo IX.

Podrobné výsledky nájdete na tejto oficiálnej stránke súťaže. Výsledky seriálu TEMPUS RALLY 2007 sú sverejnené na oficiálnej stránke Slovenskej asociácie motoristického športu www.sams-asn.sk.



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb