Aktuality

Krásny hoci náročný

Všetci zahraniční účastníci práve ukončeného 18. Rajdu Rzeszowského, ktorý niesol toho roku v názve aj pomenovanie hlavného sponzora Karpackie sa zhodli na jednom - táto súťaž bola veľká, dlhá, krásna, dobre zorganizovaná ale na druhej strane veľmi náročná od samotnej prípravy, cez obhliadku trate až po jej absolvovanie.

 

Viedla po krásnych, technických, športovo zaujímavých rýchlostných skúškach Podkarpatia s centrom v meste Rzeszow. Mesto Rzeszow žilo tri dni s rally. Centrum mesta vyzdobené vo farbách súťaže a jej hlavného sponzora vítalo všetkých účastníkov. V štvrtok podvečer sa zaplnilo fanúšikmi, ktorí pozdravovali svojich favoritov počas slávnostného otvorenia súťaže. Dianie na rampe sa prenášalo na veľkoplošnú obrazovku umiestnenú v centre na historickom námestí Rynek.Tu v príjemnom prostredí mohli návštevníci sledovať aj priamy prenos z "pivovarskej" rýchlostnej skúšky Browar ale i záznamy z iných častí trate.


Trate, ktoré zvolili a pripravili organizátori z Rzeszowského automobilového klubu preverili všetky schopnosti nielen jazdcov ale celých posádok, lebo správny rozpis a jeho správne nadiktovanie hrali na tomto podujatí ešte dôležitejšiu úlohu ako na iných súťažiach. Nemenej podstatným faktorom bola aj kvalita prípravy a výdrž súťažného vozidla.

Na štart súťaže nastúpilo 61 posádok zo šiestich krajín Európy, ktoré bojovali o body do poľského a slovenského šampionátu na trati s celkovou dĺžkou 648 kilometrov.

 

Po dvojdňových zaujímavých súpereniach poľskej jazdeckej špičky so slovenskou bola v sobotu o 17:00 na cieľovej rampe dekorovaná posádka absolútnych víťazov. Zvíťazil Grzegorz Grzyb so spolujazdcom Przemyslawom Mazurom na vozidle Peugeot. Už od prvej rýchlostnej skúšky sa zaradili na vedúcu pozíciu a počas celej súťaže pred seba nikoho nepustili. Druhé miesto v celkovej klasifikácii patrí posádke Tomasz Kuchar – Daniel Dymurski, ktorí jazdili taktiež na vozidle Peugeot 207 S2000 a tretie miesto vybojovala dvojica Kajetan Kajetanowicz – Jaroslaw Baran na vozidle Subaru Impreza. S umiestnením na štvrtom mieste sa musela na tejto súťaži uspokojiť posádka Solowow – Baran a s piatym Oleksowicz – Obrebowski, obe posádky jazdili na vozidlách Peugeot 207 S2000.

37 posádok bojovalo o body v rámci piateho a šiesteho podujatia zaradených do Mediaracing Majstrovstiev Slovenska v rally 2009. V piatkovom piatom podujatí slovenského šampionátu vyhrala posádka Grzyb – Mazur pred Kajetanowiczom a Bérešom. V sobotňajšom, šiestom podujatí vyhrala dvojica Kajetanowicz – Baran, pred víťazmi celej rzeszowskj súťaže Grzybom s Mazurom. Tretie miesto opäť patrilo Bérešovi jr. s Mullerom. Drotár s Bánocim na Škode Octavia WRC dojazdili šieste podujatie Mediaracing Majstrovstvá Slovenska v rally 2009 na štvrtom mieste a piate miesto patrí Beltowskiemu s Drahanom.

 

Auto Klub Košice blahoželá všetkým posádkam, ktoré úspešne zvládli všetky záludnosti náročnej trate a celého podujatia a úspešne došli do cieľa súťaže.

 

Zároveň by sme chceli aj touto cestou poďakovať našim poľským priateľom z Automobilklubu Rzeszowskiego, ktorí majú hlavný podiel na úspešnom zabezpečení a priebehu súťaže.

 

Auto Klub Košice

 

 



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb