Press
Tlačová správa 1: Sprievodca pretekmi Moris Cup Jahodná 2012 - Race Guide

Po dlhej zimnej motoristickej prestávke sa pomaličky všetko prebúdza do novej sezóny, ktorá sa nezadržateľne blíži aj na domácich tratiach. V marci sa o slovo prihlásia terénne súťaže motocyklov, o mesiac neskôr odštartuje aj disciplína rally s úvodným podujatím v Prešove.

Žiaľ, slovenský kopcový kalendár sa otvorí oveľa neskôr a prológ je naplánovaný na prvý júnový víkend u našich západných susedov v Šternberku a potrvá iba štyri mesiace, počas ktorých jazdcov čaká sedem podujatí. Pokojne sezónu môžeme nazvať behom na krátku trať, pretože hneď v prvom mesiaci sú na programe tri podujatia. Po spomínanom Šternberku bude nasledovať 4. ročník Moris Cup na Jahodnej, ktorý si drží svoj júnový termín.

V tomto roku je podujatie zaradené do dvoch seriálov FIA - Európského pohára v pretekoch do vrchu 2012 (FIA ECC) i FIA International Hill Climb Challenge 2012 (IHCC). Body z Jahodnej sa budú premierovo započítavať aj do majstrovstiev Poľska (GSMP), majstrovstiev Slovenska a Národného pohára PAV.

Organizátori z Auto Klubu Košice spolu s Moris Slovakia pripravili pre jazdcov, doprovodné tímy, novinárov ako aj činovníkov podujatia sprievodcu pretekov MORIS CUP Jahodná 2012. Nachádzajú sa v ňom informácie nielen o meste Košice, ale aj histórii podujatia, ktoré si za krátky čas získalo množstvo priaznivcov a každoročne zvyšuje úroveň po športovej aj spoločenskej stránke. Krátky a výstižný sprievodca v žiadnom prípade nenahradzuje zvláštne ustanovenia a nemá ani takýto charakter, skôr sú v ňom obsiahnuté základné informácie dôležité pre zahraničných a aj začínajúcich pretekárov, ktorí na toto podujatie zavítajú po prvý raz  a zároveň je aj pozvánkou na blížiaci sa ročník MORIS CUP Jahodná 2012.

Z roka na rok má záujem jazdcov o kopec Jahodná i samotné podujatie Moris Cup vzostupný charakter a dostáva sa do povedomia  jazdcov zo susedných krajín. Organizátor verí, že informácie o 4. ročníku „mladého kopca“ v slovenskej histórii pretekov prebudia záujem jazdcov aj divákov, ktorí neodmysliteľne patria k motoristickému športu. V najbližších dňoch budeme informovať o prípravách súťaže, pričom viac informácii priaznivci pretekov do vrchu nájdu na stránke www.rallye.sk/pav/


Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná 2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk