Press
Moris Cup Jahodná klope ne dvere

Doslova už len hodiny rátajú organizátori z košického Auto klubu ako aj spoločnosti Moris Slovakia, ktorý pripravujú 4 ročník Moris Cupu Jahodná do začiatku pretekov automobilov do vrchu. Tie sa uskutočnia od piatku do nedele (8.- 10. júna).  Po predchádzajúcich rokoch, keď sa na mladom podujatí zúčastnilo menej jazdcov, v tomto roku môžeme hovoriť o účastníckom rekord.  Práve ten spôsobil  starosti pre team organizátorov, ktorý sa snažil čo najmenej obmedzovať vodičov. V minulých rokoch bolo pravidlom, že medzi jednotlivými jazdami sa cesta otvárala pre verejnosť, čo tento krát nebude možné.

V zozname prihlásených je viac ako 100 pretekárov z Česka, Poľska, Maďarska i Slovenska, ktorí budú bojovať o body do týchto seriálov FIA - Európskeho pohára v pretekoch do vrchu 2012 (FIA ECC) i International Hill Climb Challenge 2012 (IHCC). Body z Jahodnej sa budú započítavať aj do majstrovstiev Poľska (GSMP), majstrovstiev Slovenska a Národného pohára PAV.  Ten má uzávierku prihlášok stanovenú na neskorší termín a to 5. jún do 24.00 h.

Pri pohľade do zoznamu prihlásených sa môžeme tešiť na zaujímavé súboje na takmer 5 km dlhej trati. V minulom ročníku sa vytvoril nový traťový rekord. Zaslúžil sa oň Andrej Krajči, keď dorazil do cieľa pod hranicou dvoch minút v čase 1:57,335 min. Žiaľ, počas víkendu nebude jazdiť, avšak podľa našich informácii by sme ho mali v padoku i na trati stretnúť iba v role diváka. Od našich severných susedov je prihlásených takmer 50 súťažiacich a rovnako päťdesiatku tvoria jazdci ďalších krajín (Slovenska, Česka a Maďarska). Na trati by sme mali sledovať aj viacerých jazdcov rely, či už Igora Drotára na Fabii WRC, Jozefa Béreša ml. na Audi Qutro ale aj ďalších. V kategórii II kde sú formulové auta sa predstaví šesť jazdcov. Je vhodné spomenúť Ericha Ascha jazdiaceho s Oplom Lotus, ako aj Čecha Jiřiho Svobodu či Poliaka Róberta Steca.

Vlaňajší ročník sa nám podarilo dostať do kalendára FIA a pretekári mohli bodovať do dvoch pohárov FIA - Európského pohára 2011 i International Hill Climb Challenge 2011, ktoré sú druhé najvýznamnejšie v tejto disciplíne, vrcholom sú však majstrovstvá Európy. Pre nás to bola nová výzva, ktorú sa nám podarilo zvládnuť a pre tento rok, sme pritiahli na náš kopec aj jedno podujatie poľského šampionátu. Každoročne sa snažíme usporiadať preteky na vysokej športovej aj spoločenskej úrovni, aby sme v budúcnosti mohli hostiť skutočne to najlepšie z európskej  špičky. Z roka na rok stúpa počet jazdcov, čo je priaznivým signálom, že naša súťaž sa dostáva do povedomia jazdcov,“ hovorí jeden zo spoluorganizátorov a zástupca hlavného reklamného partnera Moris, ktorého meno nesie samotný názov súťaže, Marek Eliáš. Organizátori sa netaja tým, že trať by radi predĺžili a hlavne podujatie dostali do kalendára majstrovstiev Európy.
Dá sa povedať, že až na niekoľko detailov, je všetko pripravené na víkendové preteky, ktoré sú druhým dielom sedemdielneho seriálu majstrovstiev Slovenska.

Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná      
Košice 4.6.2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk