Press
Tlačová konferencia prezradila ďalšie novinky

Tlačová konferencia pred oficiálnym štartom Moris Cup Jahodná 2012 potvrdila vysokú účasť takmer 130 pretekárov zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Česka. Napriek tomu, že tento počet jazdcov spôsobil organizátorom menšie problémy v riešení servisného parkoviska i samotných prejazdov počas pretekov, vysokému záujmu sa veľmi potešili. „Vzostup podujatia Moris Cup je raketový a treba za to poďakovať najmä spoločnosti Moris Slovakia. Je to partner, s ktorým sa vynikajúco pracuje. Spomenúť musím aj veľmi dobrú spoluprácu s mestom Košice a jeho aktívnym prístupom k našej súťaži. Mali sme veľkú snahu zvýšiť počet súťažiacich, čo sa nám podarilo zaradením súťaže aj do Majstrovstiev Poľska. Keďže prihlásených máme takmer 130 pretekárov a nevieme či parkovisko pred rekreačným strediskom Jahodná bude postačujúce, možným riešením je vytvorenie menšieho parkoviska pre pretekárov aj v Košickej Belej, no je to v štádiu riešenia, rozhodne sa to pri zajtrajšom rozdeľovaní servisu“, povedal predseda organizačného výboru, Peter Szczeczina, pričom pokračoval aj s plánmi do budúceho ročníka. „Radi by sme našu súťaž posunuli budúci rok ešte do vyššieho radu, čo zapadá aj do koncepcie programu mesta ako Košice mesto kultúry 2013. Bol by to prínos k celkovému pozdvihnutiu obrazu mesta Košice aj v európskom kontexte. Našou snahou je dotiahnuť do Košíc FIA Majstrovstvá historických vozidiel, čo je najvyššou súťažou pre historické vozidlá v pretekoch do vrchu. Snahou teda bude, aby obaja pozorovatelia, ktorí sa našej súťaže zúčastnia, mali kladné hodnotenie“.

V predchádzajúcich týždňoch boli kvôli bezpečnosti na trati natiahnuté na niektorých úsekoch aj nové dvojité zvodidlá, ktoré pomôžu samotným pretekom, no i všetkým ostatným užívateľom tejto cesty v bežnej premávke. V spolupráci s mestom Košice sa montovali zvodidlá aj za cieľom pretekov, čo pre budúci rok znamená predĺženie trate. „Zvodidlá sa predĺžili v čase, keď už boli zvláštne ustanovenia poslané na FIA. Vtedy sa už teda nedalo trať predĺžiť, no v budúcom roku s tým počítame a pozorovateľom vieme ukázať náš zámer“, skonštatoval samotný riaditeľ súťaže, Ján Gregor.

Počas posledných dní sa riešili aj uzávierky cesty, pričom organizátori sa snažili umožniť prejazd nielen spojom SAD, ale aj autobusovej linke číslo 14. Kvôli vysokému počtu prihlásených pretekárov musela byť však dohoda s Dopravným podnikom mesta Košice mierne pozmenená. „Po uzávierke prihlášok sme zistili, že nebude možný prejazd linky číslo 14, lebo to nedovolí časová tieseň a ani ten jeden spoj by sa hore nedokázal otočiť. Táto linka bude premávať teda len po Alpinku, kde sa otočí a podľa svojho času bude pokračovať späť smerom k Lokomotíve. Cesta v čase 8:00 hod. až 18:00 hod. nebude verejnosti vôbec priechodná. Ak sa vyskytne možnosť otvorenia cesty, tak ju otvoríme, ale vzhľadom k počtu prihlásených pretekárov to nevyzerá veľmi nádejne. Divákov by sme zároveň chceli poprosiť, aby využívali najmä mestskú hromadnú dopravu, pretože na trati bude len minimálne miesto pre parkovanie osobných automobilov“, povedal opäť Ján Gregor.

Riaditeľ súťaže Ján Gregor i podpredseda organizačného výboru Marek Eliáš informovali aj o tom, že medzi stanovišťami 5 a 6 bude umiestnená divácka tribúna, ktorá divákom umožní dobrý rozhľad. Dostať sa na ňu však budú vedieť len peši od Alpinky.


Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná 2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk