Press
Ciele a dojmy pred štartom Moris Cup Jahodná

Práve v týchto chvíľach prebiehajú na Jahodnej posledné preberania súťažných vozidiel, a tak sme tento čas využili na vyspovedanie niektorých jazdcov.

 

Jozef Kriška. Škoda Fabia

Veľmi sa na preteky teším. Po rane na Tríbeči sa treba rozjazdiť, takže budem teraz čím viac trénovať. Poznám to tu, takže dúfam, že všetko bude v poriadku. V Šternberku sme mali technické problémy, auto je pripravené, všetko čo bolo treba, sme vymenili. V triede by sme radi obsadili nejaké dobré miesto, no je tu veľká konkurencia.

 

Peter Ambrúz, Opel Calibra

Spodná časť tohto kopca je mierne nezáživná, ale ten vrch v lese je super. Tešíme sa. Mojím cieľom je tu jednoznačne vyhrať.

 

Bohumír Čambálik, Peugeot 207 AFR

Je to pekná trať, s N-kom som tu aj vyhral svoju triedu. Dole je široká, čo je dobré, ten les je trošku technickejší a lepší. Auto je nové, takže zatiaľ ho len skúšam. V Šternberku sa mi zlomilo tiahlo, no pred Jahodnou sme všetko opravili. Ciele sú vždy tie najvyššie, no budem to ďalej len skúšať a poteší ma každý  dobrý výsledok.

 

Andrej Kacvinský, Škoda Felicia

Idem s novým autom, je to Škoda Felicia, s ktorou jazdil Miki Soľar. Jahodnú idem tretíkrát, mám to len 80 km z domu a kopec sa mi páči. Spodok je rýchly, čo pre mňa nie je najlepšie, no ten vrch v lese je super. Cieľom bude spoznávať auto, keďže ním idem prvýkrát.

 

Erich Achs, Opel Lotus Formula: „Mojím cieľom je dôjsť do cieľa bez problémov a vyhrať. Verím, že nezaprší a svoju štvrtú účasť na tomto kopci zúročím čo najlepšie.“

 

Pavol Nagy, Citroen C2 R2 MAX: „Na tieto preteky som si prišiel dobre zajazdiť. V podstate je to môj prvý kopec v živote, aj keď túto Jahodnú veľmi dobre poznám, roky tade jazdím a ide skôr o povozenie a výnimočnú akciu. Aj keby zapršalo, predsa len vyššie kubatúry a štvorkolky budú mať navyše. V rámci dvojkoliek by to aj mohlo vyhovovať. Na druhej strane mne sa jazdí dobre na suchom aj mokrom.“

 

Michaela Debnárová, Peugeot 206: Na domácom kopci chcem odskúšať auto, lebo sa na ňom robili úpravy a chcem si na neho lepšie zvyknúť. Máme nachystanú aj variantu s mokrým povrchom a nemám s tým problém. Na druhej strane sa treba sa učiť jazdiť na suchu aj vode... Na širokom asfalte uvidíme ako to pôjde a v druhej časti to už pôjdem skôr na istotu.“

 

Jozef Béreš jr, Audi Quattro: „Na preteky sa veľmi teším, je to domáci kopec a mám na ňom asi najviac natestované, pretože každoročne je prvý v sezóne, lebo do zahraničia nechodím. Na aute sa robia ešte nejaké veci, pretože sa vyskytol problém s počítačom, no verím že sa všetko stihne včas a zajtra absolvujem prvý meraný tréning. Bol by som radšej ak by bolo počas víkendu pekne, lebo nemám mokré pneumatiky. Idem s otcovým autom a nemám s ním toľko odjazdené a ide s ním ťažšie. V tréningoch sa teda budem aj učiť s ním jazdiť.“

 

Tomáš Ondrej, Mitsubishi Lancer Evo IX: „Mojím cieľom je vyhrať triedu aj skupinu N a iné nemám k tomu čo dodať.“

 

Rasťo Chvála, Mitsubishi Lancer Evo IX „V evo deviatke som dlho nesedel a nejako sa zhostím svojej úlohy jazdca. Prišla možnosť sa zviesť na Jahodnej, čo je zaujímavý kopec. Ako hovorím musím sa ako výťah vyviezť hore. Zatiaľ je to jednorazová akcia a nerád by som niekomu bral body. Rád by som pokračoval v motoristickej sezóne ale asi radšej v rely. Veľmi sa teším že pôjdem so silným autom, ale skôr iba vyviesť sa. Osobne by som radšej jazdil na suchu ako na mokrej vozovke, bojím sa trochu toho či tu nebudeme do tmy.“

 

Csaba Leffler, Renault Megane: Páčia sa mi všetky trate, no Jahodná je taká rýchla, má iný tvar ako ostatné trate na Slovensku. Zdola je široká, no mne sa páči viac vrchná časť, ktorá je taká rallystická. Je mi ľúto, že v triede sme len dvaja, čiže triedu nemáme otvorenú, no chcel by som zabojovať v kategórii. Chcem si hlavne dobre zajazdiť a pobaviť divákov.

 

Tomáš Fusko, Škoda Felicia: Kopec je to celkom zaujímavý, začiatok je dosť rýchly, vrch je technický, nesmie sa spraviť žiadna chyba, lebo tu nie sú výletové zóny. Idem s novým autom, je to fabrické auto, tak uvidíme, čo dokáže. Cieľom je vyhrať triedu a čo najviac natestovať.

 

Jaroslav Baránek, Ferrari Dino: Jahodná sa mi veľmi páči, je to moja obľúbená trať. Je technická a široká, páči sa mi. Môj veľký súper a výzva je Gabika Andrišeková, teda cieľom je poraziť ju. Auto je pripravené, naleštené, je to spoľahlivé auto, takže iné robiť netreba.

 

Peter Florek, Mitsubishi Lancer Evo IX: Tento kopec je veľmi pekný, preto som sem prišiel aj tento rok. Páči sa mi ako sa zmení rytmus, keď sa prejde do úzkej cesty, je to veľmi náročné pre koncentráciu. Aj keď ho poznám, dokáže stále prekvapiť. Mám novú spojku a novú prevodovku, takže sa v tom stále hľadám. Je tam niekoľko zdolateľných súperov, tak verím, že všetko dobre pôjde.

 

Igor Drotár, Škoda Fabia WRC: Tento kopec beriem ako domáci. Ambície v domácom prostredí sú stále vysoké ukázať sa v čo najlepšom svetle že je dobrým pretekárom. Nielen to, ale chce urobiť aj dobrý výsledok a niekedy je to na škodu veci. Záleží aj na tom, ako sa to všetko vyvinie v športe. Chcel by som vyhrať triedu a skupinu, je tu veľa dobrých jazdcov aj automobilov. Nebude to ľahké, ale urobím maximum aby som bol najrýchlejší. Želal by som si dážď, lebo plechovým autám a štvorkolkám to lepšie sedí na mokrom v porovnaní s formulovými automobilmi.

 

 

 

Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná 2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk