Press
Prebratých 121 pretekárov

Už zajtra ráno odštartuje štvrtý ročník pretekov automobilov do vrchu Moris Cup Jahodná 2012. Preteky sú v tomto roku zaradené do FIA - Európského pohára, FIA International Hill Climb Challenge (IHCC), tiež do Majstrovstiev Poľska (GSMP), Majstrovstiev Slovenska a Národného pohára PAV.

 

Presne 121 jazdcov pretekov automobilov do vrchu prešlo v dnešný deň administratívnym a technickým preberaním. Zajtra ráno by sa tak malo na štart Moris Cup Jahodná 2012 postaviť 69 jazdcov zo Slovenska, 47 z Poľska, 3 z Česka a 2 z Maďarska. Nechýba medzi nimi domáca kopcová špička ako Peter Jureňa, Igor Drotár alebo Erich Achs, no ani rýchli poľskí jazdci Alexander Michalovski či Marcin Beltowski. Technického preberania sa kvôli problémom s motorom dnes nezúčastnil Martin Koiš, no podľa slov jeho otca by rád odštartoval aspoň v nedeľňajších pretekoch. Chýbať bude však držiteľ traťového rekordu, Andrej Krajči, ktorý tak dal možnosť zisku prvého miesta svojej konkurencii. Okrem mužov- pretekárov sa na trati predstavia aj tri ženy, a to Michaela Debnárová, Veronika Vanyová a Gabika Andrišeková. Všetky tri sú už ostrieľané pretekárky, ktoré za sebou určite nechajú aj niekoľkých mužských konkurentov.

 

Podľa predpovedí počasia sa už zajtra očakávajú dažďové prehánky, ktoré budú v nedeľu doplnené aj búrkami, čo nie je práve najlepšou správou pre jazdcov na formulových špeciáloch. Ako hovorí Ďodi Béreš, dážď nepoteší ani niektorých jazdcov na plechových vozidlách. „Bol by som radšej ak by bolo počas víkendu pekne, lebo nemám mokré pneumatiky. Idem s otcovým autom a nemám s ním toľko odjazdené a ide sa s ním ťažšie“. Presný opak by si však prial Igor Drotár. „Želal by som si dážď, lebo plechovým autám a štvorkolkám to lepšie sedí na mokrom, v porovnaní s formulovými automobilmi“.

 

Pre fanúšikov je medzi stanovišťami 5 a 6 pripravená tribúna, na ktorej budú mať potrebný rozhľad na trať a súťažné vozidlá. Všetkým prajeme príjemne strávený víkend plný pekných zážitkov.

 

Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná 2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk