Press
Moris Cup Jahodná má nový traťový rekord!

Výborný čas s hodnotou 1:56.884 zajazdil v dnešnom druhom tréningu český pretekár Václav Janík na formulovom špeciáli Lola B02/50. Minuloročný rekord Andreja Krajčiho tak vylepšil o 0,5 sekundy.

 

Jazdci Moris Cup Jahodná 2012 majú za sebou obe tréningové jazdy. Napriek tomu, že ich mierne poznamenal krátky dážď a povrch tak namokol, prebehli bez vážnejších problémov  a komplikácií. Ich víťazom sa stal Václav Janík, ktorý úspešne absolvoval tréning pred zajtrajším ostrým pretekom FIA International Hill Climb Challenge (IHCC) a postaral sa zároveň aj o nový rekord na tejto trati dlhej 4 750 metrov. „Trať je v pohode, troška tam popršalo a ešte aj v cieli bola nejaká vlhkosť, no inak to bolo bez problémov. Uvidíme aké bude zajtra počasie, pokiaľ bude pršať všetkým, tak budeme mať rovnaké podmienky a pokúsime sa zdolať štvorkolky. Samotný kopec je pekný, jeho spodná časť viac sedí formulovým autám, hore je to viac uskákané a pre formulky aj nebezpečné, ale inak dobré. Som rád, že sme sa tu mohli previesť“, povedal Janík po dojazde do cieľa. Druhé miesto v absolútnom poradí obsadil poľský jazdec Tomasz Nagórski na plechovom vozidle Subaru Impreza WRX, ktorý sa po sčítaní časov z tréningov stal zároveň aj víťazom majstrovstiev Poľska. Svojim súperom ako Szepieniec, Stec a Beltowski, ktorí nasledujú v tejto klasifikácii v poradí za ním, nadelil v priemere osem sekúnd. Ako do bojov zasiahne ešte Michalowski či Mikolajczyk, sa uvidí už v prvej ostrej jazde.

 

Vďaka otvorenosti majstrovstiev Slovenska a skvelému času sa Poliak Nagorski stal zároveň aj ich víťazom. Druhé miesto si v rámci MSR odniesol Igor Drotár na Škode Fabia WRC. Jeho čas v druhej jazde sa však podarilo prekonať Jozefovi Bérešovi jun., ktorý sa ho v ostrých jazdách bude určite snažiť ohroziť.

 

Národný pohár PAV drží zatiaľ pevne vo svojich rukách Peter Florek. S vozidlom Mitsubishi Lancer Evo VIII jazdí výborné časy a konkurenciu drží za svojím chrbtom. V celkovom poradí za ním nasledujú Ján Barica a Kamil Macháček, ktorí si svoje poradie v jednotlivých jazdách vymenili.

 

 

Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná 2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk