Press
Náročný súťažný deň zvládol najlepšie Nagorski

Poľský pretekár Tomasz Nagorski zajazdil dnes v prvej súťažnej jazde najrýchlejší čas spomedzi všetkých pretekárov. Keďže súťaž bola kvôli časovej tiesni skrátená iba na jednu jazdu, tento čas spravil Poliaka víťazom absolútneho poradia Moris Cup Jahodná 2012, majstrovstiev Poľska i majstrovstiev Slovenska.

 

Tohtoročné preteky Moris Cup Jahodná  zaradené do FIA - Európského pohára, FIA International Hill Climb Challenge, majstrovstiev Poľska (GSMP), majstrovstiev Slovenska a Národného pohára PAV majú svoj prvý súťažný deň šťastne za sebou. Aj keď sa kvôli vysokej účasti pretekárov a problémom s časom nestihla odjazdiť druhá meraná jazda, preteky dopadli na výbornú. Z celkového počtu 121 prebratých jazdcov došlo dnes do cieľa 111. O dramatické súboje na trati sa postarali aj dažďové prehánky, ktoré súťažiacich potrápili v druhom tréningu a mokrý povrch neskôr aj v meranej jazde.

 

Kopec dlhý 4 750 metrov sa v dnešnej jedinej ostrej jazde podarilo najrýchlejšie pokoriť poľskému pretekárovi Tomaszovi Nagorskiemu jazdiacemu na Subaru Impreza WRX. Keďže jazdec bol hodnotený v rámci majstrovstiev Slovenska i majstrovstiev Poľska, okrem absolútneho prvého miesta si odniesol víťazstvo aj v rámci týchto seriálov. So stratou troch sekúnd za ním nasledovali Róbert Stec na Dallare a Andrzej Szepieniec na Mitsubishi Lancer Evo IX. Najrýchlejším Slovákom sa v absolútnom hodnotení stal Igor Drotár na Škode Fabia WRC, ktorý rád teší divákov nielen jazdou v rally, ale aj na kopci. „Veľmi sa teším z výsledku, lebo pri pohľade do depa na všetky tie kopcové špeciály som si ani nepomyslel, že môžem dosiahnuť takýto výsledok. Veľmi som vďačný a verím, že takto to bude pokračovať aj zajtra“, povedal po pretekoch Igor Drotár. Jeho dosiahnutý čas bol však len o tri desatiny sekundy rýchlejší ako čas Jozefa Béreša jun. na otcovom Audi Quattro. Aj keď ten sa určite plánoval ešte na Prešovčana dotiahnuť, časový harmonogram to už neumožnil a Ďodi sa musel napokon zmieriť s druhou priečkou medzi Slovákmi a treťou priečkou v hodnotení Majstrovstiev Slovenska. „V mojej kategórii E1 nad 2000 sa zišla dobrá konkurencia, preto s výsledkom vládne spokojnosť. Do súťaže som vstupoval s tým, že si budem zvykať na auto, ale časy od prvého tréningu ma potešili a bolo to lepšie o šesť až osem sekúnd, ako keď jazdil s týmto autom otec. Aj preto som s výsledkom spokojný“, zosumarizoval Jozef Béreš jun.

 

V Národnom pohári PAV sa dnes predstavilo 25 jazdcov. Absolútnym víťazom sa napokon stal Peter Florek na Mitsubishi Lancer Evo VIII, ktorému sa podarilo odstrániť technické problémy a zajazdiť skvelý čas. „Do súťažnej jazdy sme stihli opraviť technický problém, ktorým bola voda v benzíne. Auto sme opravili, teraz už všetko funguje. Škoda zrušenej jazdy a tých prestojov. Zajtra by som rád zrýchlil a ak poprší, posnažím sa hlavne to nerozbiť“, povedal Peťo, ktorého na stupňoch víťazov doplnili ešte Kamil Macháček a Pavol Jajcay. Práve druhý menovaný sa stal aj víťazom triedy NP3, kde pokoril Danielisa i Cukera, ktorí po tréningoch obsadzovali najvyššie pozície. V triedach NP1 a NP2 sa poradie nemenilo. Po prvé miesta si v nich prišli Miroslav Krbaťa a Bohuslav Finďo.

 

Už zajtra ráno o 9:00 hod. odštartuje druhý súťažný deň, v ktorom sa budú o najlepšie výsledky snažiť už aj účastníci oboch FIA pohárov a diváci si tak budú môcť vychutnať ostré jazdy formulových špeciálov. Oproti dnešnému dňu sa zajtrajší počet jázd nezmení, no súťažiaci neabsolvujú tentoraz dve tréningové a jednu ostrú jazdu, ale naopak, jeden tréning a dve merané jazdy.

 

Oficiálne výsledky

Majstrovstvá Slovenska:

  1. NAG ÓRSKI Tomasz, SUBARU Impreza WRX, 2:04.484
  2. DROTÁR Igor, ŠKODA Fabia WRC, 2:08.325
  3. BÉREŠ Jozef ml., AUDI Quattro, 2:08.656
  4. JUREŇA Peter, MITSUBISHI Lancer Evo IX, 2:09.589
  5. ONDREJ Tomáš, MITSUBISHI Lancer Evo IX, 2:11.486

 

Majstrovstvá Poľska:

  1. NAG ÓRSKI Tomasz, SUBARU Impreza WRX, 2:04.484
  2. STEČ Róbert, DALLARA, 2:07.334
  3. SZEPIENIEC Andrzej, MITSUBISHI Lancer Evo IX, 2:07.698
  4. MIKOŁAJCZYK Tomasz, MITSUBISHI Evo Ultraleggera, 2:08.494
  5. KLUZA Waldemar, MITSUBISHI Lancer IX, 2:10.509

 

Národný pohár PAV:

  1. Peter Florek, MITSUBISHI Lancer Evo VIII, 2:20.254
  2. MACHÁČEK Kamil, OPEL Calibra, 2:28.146
  3. JAJCAY Pavol, NISSAN Sunny, 2:30.772
  4. FINĎO Bohuslav, PEUGEOT 106 GTI, 2:32.890
  5. ZVOLENSKÝ Rastislav, MITSUBISHI Lancer Evo IX, 2:33.042

 

 

Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná 2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk