Press
Pocity po nedeľnom tréningu
Prvou a jedinou tréningovou jazdou začal druhý súťažný deň tohtoročného podujatia MORIS Cup Jahodná 2012. Ako dopadla z pohľadu jazdcov?

Martin Koiš, Ford Fiesta: Všetko sme robili na hranu lebo kalendár je urobený tak, že sa takmer polka sezóny odjazdí v jednom mesiaci. Nám sa v Šternbeku pokazil motor a ešte do včerajšieho večera som ani nevedel či sa vôbec na dnešný štart na Jahodnej postavím. Auto je surové, mám s ním veľmi málo odjazdené, je to vlastne prvýkrát čo je auto v cieli jazdy. Zatiaľ sa nám nedarí ho nastaviť, nechali sme dnes na tréning mokré gumy a je to celé uplávané. Nemám z neho dobrý pocit a ešte mu dostatočne neverím. V „ostrých „ jazdách chcem dôjsť do cieľa, na výsledok vôbec nemyslím.

Radovan Mozner, Mitsubishi Lancer Evo IX: Bude to dnes lotéria. Buď dáme pneumatiky mokré a na suchu sa zoderú ale možno budú fungovať. Druhý variant je ísť suché, ale opatrne a mať istotu že uvidíme cieľ. Mne vyhovuje jazdiť na slikoch, nepotrebujem sa nejako blázniť, však sú tu oveľa silnejšie auta a my sme účasť na Jahodnej poňali ako dobrý tréning pre rally. Zatiaľ sme spokojní.

Tomáš Ondrej, Mitsubishi Lancer EVO IX: Víkendový cieľ poraziť Jureňu zostáva, včera sa nám to nepodarilo, lebo som urobil pár drobných chýb, čo stálo v cieli niekoľko desatín sekundy. Myslím, že tento víkend na neho máme. Uvidíme aké budú podmienky v súťažných jazdách, ale verím, že dnes je ten deň, keď to príde.

Marek Špavelko, Citroen C2: Tréning sa mi celkom páčil, bolo to troška vlhké. V ostrých sa necháme prekvapiť, rád by som zatiahol, ale nechcel by som ublížiť autu.

Ctirad Rozum, Subaru WRX STI: Zatiaľ som spokojný, páči sa nám na Jahodnej a ak zaprší sme na to pripravení.

Peter Florek, Mitsubishi Lancer Evo VIII: Auto funguje, s vodou sme moc nepočítali, respektíve vedeli sme, že bude pršať. Pevne sme dúfali, že to bude suchšie, ale pre istotu sme obuli mokré pneu a tréning sme len vyšli hore. Teraz dáme suché a skúsime zatiahnuť. Včerajšie víťazstvo chceme zopakovať poprípade ešte zrýchliť ale všetko bude na súhre počasie, auto a jazdec.

Tlačové stredisko MORIS Cup Jahodná 2012

<< back to press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk