Press
Hlasy po Moris Cupe Jahodná

Preteky Moris Cup Jahodná 2012 sú vo svojom cieli. Po dojazde všetkých jazdcov do UP sme niekoľkých z nich ešte naposledy vyspovedali a opýtali sa na ich celkové dojmy a pocity zo súťaže.

Miroslav Krbaťa, Škoda Fabia (víťaz triedy NP1): Preteky boli celkom zaujímavé, dnes bolo lepšie, že sme oili dve ostré jazdy. S výsledkom som veľmi spokojný,lebo okrem prvého miesta v triede som dobre obstál i v absolútnom poradí.

Pavol Jajcay, Nissan Sunny (víťaz triedy NP3): Bol to veľmi pekný víkend, som maximálne spokojný. Kopec sa mi páči, je technický, vyhovuje mi.

Miki Čambal, Citroen Saxo VTS (víťaz triedy NP2): Preteky aj kopec sa mi páčia, problémy boli len s časovým zdržaním. Rád by som aj ďalej pokračoval v Národnom pohári.

Bohuslav Finďo: (3. miesto v triede NP2): V prvej jazde som dostal menší šmyk a urobil šou pre divákov. V tejto jazde mi asi 80 metrov pred cieľom odišiel motor, nešiel do výkonu, tak sa na neho musíme pozrieť. Víkend sa mi inak veľmi páčil.

František Oravec (víťaz skupiny Historik v MSR): Víkend bol krásny, výborný, darilo sa mi po oba dni, keďže som vyhral triedu aj skupinu. Som doma, takže som musel zabojovať. Jahodná sa mi páči, ale mám radšej dlhšie kopce. Mali sme problémy, tesne pred štartom odišla vodná pumpa, praskla oska a spadla remenička, no stihol som to vymeniť a dojazdiť. Najbližšie by som mal štartovať v Limanowej.

Tomasz Mikolajczyk, Mitsubishi Evo Ultraleggera (3. miesto v abs. poradí GSMP): Trať bola dobrá či už v dolnej časti alebo aj hornej, ktorá bola tak na srdce. S výsledkami som spokojný, po prvej jazde som bol druhý, v druhej to už také dobré nebolo, ale predsa len som skončil pred Koišom aj Drotárom.

Róbert Stec, Dallara (1. miesto v kategórii II v GSMP): Pred súťažou som si pozrel niekoľko onboardov a z tohto kopca som mal strach, ale jazdilo sa mi dobre. Posledná jazda bola mokrá a čas na predchádzajúcej bol lepší, no môžem byť spokojný. V Poľsku nemám veľkú konkurenciu, lebo je tam iba jedna formulka, a tak súperím hlavne s časom. Nebolo to úplne ideálne, ale som v cieli. Najbližšie by som sa mal predstaviť na Slovensku na podujatí v Dobšinej.

Erich Achs, Opel Lotus (1. miesto v kategórii II v MSR): Už včera sme mali technické problémy, použili sme asi nekvalitný materiál a hneď v prvej jazde sa ulomili unášače na poloosi. Rýchlo sme to opravili a mohol som nastúpiť do jedinej včerajšej ostrej jazdy. Dnešok môžem hodnotiť kladne až na ten koniec dňa, ktorý bol na vode, čo pre mňa nebolo priaznivé.

Tomáš Ondrej, Mitsubishi Lancer Evo IX (1. miesto v skupine N v MSR): S víkendom som spokojný, nakoľko sa mi podarilo dnes vyhrať. Ako málokto sme obuli na druhú súťažnú jazdu mokré pneu, a presne to stojí za mojím prehľadným víťazstvom.

Maroš Palko, Renault Clio Ragnotti (víťaz triedy N-2000 v MSR a víťaz skupiny Junior): Som veľmi spokojný s výsledkom, ani som neplánoval pokoriť Vlada. Bol to veľmi pekný víkend s dobrým výsledkom, aj keď dážď ho mierne pokazil. Trochu sa šmýkalo, no aspoň sme sa poriadne povozili.

Vlado Hudy, Renault Clio (2.miesto v triede N-2000 v MSR): Víkend sa mi páčil, škoda tej druhej jazdy so suchými gumami na mokrom povrchu. Idem so sériovou prevodovkou, takže viac sa s tým už asi nedá ísť.

Martin Koiš, Ford Fiesta (4. miesto v skupine E1 v MSR): Príprava na túto súťaž nebola jednoduchá, keďže sme len o polnoci dorazili z Anglicka. Včera sme boli nútení vynechať preteky a dnes nás čakalo surové auto. Až  po druhej ostrej jazde mi už celkom sadlo, ale stále to nie je uspokojivé. Ešte nie je doladené podvozkovo tak, ako by som chcel. Do ďalšej súťaže musíme hlavne dobre nastaviť auto.

Jozef Kriška, Škoda Fabia (1 miesto v triede E1-2000 v MSR): Po Rally Tribeč sa tak troška hľadám, ale táto voda mi hádam pomohla. Za oba víkendové dni sme získali pódiové umiestnenia v triede. Organizácia bola síce trocha slabšia,  ale nikomu sa nič nestalo, všetci sme hore, tak sme radi.

Peter Ambrúz, Opel Calibra (4. miesto v triede E1-2000 v MSR): Včera to bolo super, dnes o niečo horšie. Nepodarila sa mi prvá jazda, šiel som na starých gumách a druhá bola mokrá, nahodil som úplne nové mokré gumy, a tak ešte nefungovali tak ako by mali.

Bohumír Čambálik, Peugeot 207 AFR (4. miesto v triede E1-2000 v MSR): Víkend bol najmä dlhý na kilometre. Včera sa nám pokazilo auto, musel som ísť do Nových Zámkov, pričom cestou sa mi pokazilo aj moje civilné auto. Opravili sme to a mohli ísť ďalej. Dnešná druhá jazda bola na vode, šiel som ju na rallyčkových gumách, no podržalo to.

Michaela Debnárová, Peugeot 206 (3. miesto v triede A-1600 v MSR): Trocha zdĺhavé, veľa čakania, aspoň my rallysti sa na to takto pozeráme. V podstate som spokojná. Na druhej jazde sme išli na slikoch a radšej na istotu, ale napriek tomu si myslím, že sme to zvládli.


Tlačové stredisko Moris Cup Jahodná 2012



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk