Press
Malé jubileum MORIS CUP Jahodná
Druhý májový víkend môžeme pokojne označiť za ostrý štart kopcovej sezóny, keď sa na novom kopci v Ožďanoch uskutoční prvé podujatie desať dielneho seriálu majstrovstiev Slovenska v automobilových súťažiach do vrchu (PAV). Súčasťou domáceho šampionátu bude aj podujatie MORIS CUP JAHODNÁ, ktoré je naplánované na druhý júnový víkend (8. – 9. 6.) a oslávi prvé malé jubileum. Už tradične bude mať kopcový kalendár v priebehu prvých dvoch mesiacov poriadne nahustený program, počas ktorého jazdci absolvujú polovicu sezóny. Tá štartuje na spomínanom kopci Ožďany, potom zamieri na dve podujatia do zahraničia – Poľska (Zaluž) a Česka (Štemberk). Štvrtou zastávkou je MORIS CUP a piatou bude opäť Limanová v Poľsku.

Tradičný júnový termín patrí súťaži na východe  republiky, ktorá je jednou z najmladších na Slovensku, ale získala si kredit dobrej a kompaktnej súťaže. V treťom ročníku bolo východniarske podujatie zaradené do dvoch seriálov FIA - Európského pohára v pretekoch do vrchu 2013 (FIA ECC) i FIA International Hill Climb Challenge 2013 (IHCC) a majstrovstiev Slovenska. Vlani MORIS CUP JAHODNÁ bol už kandidátskou súťažou majstrovstiev Európy historických automobilov (HHCC) o po prvý  raz bol zaradený aj do majstrovstiev Poľska (GSMP).

Počas jubilejného 5. ročníka MORIS CUP JAHODNÁ sa môžeme tešiť na pestré štartovné pole, ktoré sa bude snažiť bodovať do spomínaných troch FIA šampionátov (FIA HHCC, FIA IHCC a FIA ECC) a dvoch národných šampionátov - MSR ako 6. a 7. preteky, GSMP ako 3. a 4. preteky), pričom organizátori stanovili aj strop prihlásených automobilov na 120. Vzhľadom k tomu pripravujú organizátori aj nové riešenie pre servisné parkoviská pre súťažiacich, kde dve z nich sú situované pri rekreačnom stredisku Jahodná a tretie bude na príjazdovej ceste k spomínanému stredisku.

Preteky sa uskutočnia v blízkosti mesta Košice - na 4 750 metrov dlhej trati, ktorá sa mnohokrát v minulosti využívala ako časť rýchlostnej skúšky Jahodná (Bankov) na Rally Košice. Trať vedie po štátnej ceste II/547, štart sa nachádza 750 m za odbočkou na Alpinku na výjazde z mesta v smere Gelnica - Margecany, pred parkoviskom nad rekreačným strediskom Alpinka. Cieľ sa nachádza cca 1 000 m pred odbočkou k Športovo rekreačnému stredisku Jahodná. Štart je v nadmorskej výške 399 m n. m., cieľ 538 m n. m., výškový rozdiel 199 m, minimálna šírka 7 m a priemerné stúpanie 4,18 %.

Už niekoľko dní je možné sa prihlásiť na túto súťaž vyplnením elektronickej prihlášky ktorá je umiestnená na stránka www.prihlaska-sams.sk a termín uzávierky je štvrtok 30. mája do 24.00 h. Zoznam sa už začína napĺňať a nechýba v ňom ani víťaz prvého ročníka MORIS CUP Jahodná Martin Koiš, niekoľko násobný majster Slovenska.

Tlačové stredisko 5. MORIS CUP Jahodná 2013


<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk