Press
Informácie pre média
Organizátor pripravil pre zástupcov médii podrobný materiál o podujatí s názvom Media Book - sprievodca pre média. Nájdete ho aj v sekcii "na stiahnutie".

Akreditačné pravidlá a podmienky

Začiatok príjmu akreditácií:    15.05.2013
Uzávierka akreditácii:               03.06.2013

A - TLAČ
Akreditácia je limitovaná na max. počet 3 zástupcov z jednej redakcie (v tomto počte sú zahrnuté aj miestne regionálne redakcie) pričom z tohto počtu môže byť akreditovaný iba jeden fotograf za danú redakciu. Aby bola akreditácia prijatá, musí byť dané médium vo verejnom obehu a musí byť verejnosti dostupné (predajné). Publikácie auto klubov a spoločností (súťažiacich) iba s interným obehom a reklamné agentúry nemôžu byť akreditované ako média!
Súčasne s prihláškou k akreditácii (akreditačný formulár je v prílohe 1 tohto dokumentu) je nutné zaslať i nasledovné dokumenty:
1. Úplne vyplnený akreditačný formulár (osobitne za každého žiadateľa žiadajúceho o akreditáciu) podpísaný vydavateľom, príp. šéfredaktorom publikácie.
2. Kópiu oficiálneho novinárskeho preukazu (medzinárodný novinársky preukaz, Slovenský syndikát novinárov) konkrétneho žiadateľa (pri akreditácii je nutné predložiť originál novinárskeho preukazu).
3.  Kópiu publikovaných článkov o rally (prípadne iných motoristických podujatí).
4.  Informácie o publikácii (frekvencia, rozsah, regionálny obeh, atď.).
Akreditácia novinára je podmienená povinnosťou nosenia visačky s označením PRESS.

B - RÁDIO, TELEVÍZIA, VIDEO, FOTOGRAFOVIA A ELEKTRONICKÉ MÉDIÁ
Udelenie akreditácie rozhlasu, televízii, videoštúdiu, fotografom a iným elektronickým médiám (internet) sú plne v kompetencii organizátora podujatia a tlačového tajomníka.
Súčasne s prihláškou k akreditácii (akreditačný formulár je v prílohe 1 tohto dokumentu) je nutné zaslať i nasledovné dokumenty:
1. Úplne vyplnený akreditačný formulár (osobitne za každú osobu žiadajúcu o akreditáciu) podpísaný vydavateľom, príp. šéfredaktorom publikácie (max. počet osôb v štábe - 5).
2. Kópiu oficiálneho novinárskeho preukazu (medzinárodný preukaz, Slovenský syndikát novinárov, Klub športových novinárov) konkrétneho žiadateľa o akreditáciu (pri akreditácii je nutné predložiť originál novinárskeho preukazu).
3. Stručná charakteristika média, spoločnosti (frekvencia vysielania, činnosť, pôsobnosť, rozsah atď.)
4. Fotografi musia doložiť min. 10 ks publikovaných fotografií z automobilového športu 2012 alebo 2013.
Akreditácia TV/FOTO je podmienená povinnosťou prevzatia ako aj nosenia vesty TV/FOTO (proti finančnej zálohe) s označením TV/FOTO.

Súkromné (komerčné) videoštúdia majú po dohode s organizátorom umiestniť do svojho záznamu logá SAMŠ a organizátora súťaže. Po súťaži dodajú v termíne do 1 mesiaca organizátorovi súťaže zdarma 4 ks DVD so záznamom z daného podujatia. Akreditácia videoštúdií je limitovaná maximálnym počtom piatich zástupcov!
Internetové portály sú povinné ku správam z jednotlivých rally súťaží priložiť oficiálne logo súťaže.
Udelenie a zamietnutie akreditácie je výhradne v kompetencii organizátora podujatia a tlačového tajomníka, a je rovnako limitované počtom akreditovaných pracovníkov na veľkosť tlačového strediska a zaistenia ich bezpečnosti na trati súťaže. Fotografi a kameramani televíznych a video štábov obdržia pri akreditácii po zložení zálohy 30 Eur (slovom: tridsať eur) špeciálne vesty s označením FOTO/TV.
Pozor! Všetci akreditovaní zástupcovia médií musia byť starší ako 18 rokov (na požiadanie je nutné toto preukázať pri akreditácii).
Vyplnené akreditačné formuláre s potvrdením redakcie a v prípade potreby i s potrebnými prílohami zasielajte na adresu uvedenú v akreditačnom formulári.
Termín uzávierky akreditácii je stanovený podľa termínu pretekov. Po uvedenom termíne už nebude možné prijať žiadnu akreditáciu!
Po obdŕžaní akreditácie Vám bude e-mailom obratom zaslaná správa o prijatí, príp. o zamietnutí akreditácie.

Akreditovaný zástupca médií sa na pretekoch MORIS CUP Jahodná 2013:    
-  zúčastňuje na vlastné nebezpečenstvo a vlastnú škodu
- nepovažuje sa za činovníka a organizátora a preto sa na neho nevzťahuje poistná zmluva uzavretá organizátorom (SAMŠ) s komerčnou poisťovňou
Organizátor nezodpovedá akreditovanému zástupcovi médií za žiadnu škodu a újmu na zdraví, ktoré im počas účasti na pretekoch môžu vzniknúť.

Viac informácii pre média na podujatí Moris Cup Jahodná 2013 nájdete v Media Book - sprievodcovi pre média, ktorú pripravil organizátor.

Akreditačný formulár




<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk