Press
Moris Cup pokoril stovkovú hranicu
Uplynulý prvý júnový víkend bol bohatý na motoristické podujatia, keď pod Tribečom bojovali jazdci rely o body do slovenského šampionátu, v Družstevnej pri Hornáde sa stretli priaznivci terénnych motocyklových súťaží a súperili na country crossovej trati. Predsa len jazdcov a fanúšikov pretekov automobilov do vrchu viac zaujímali súboje na kopci v Štenberku, kde sa v nedeľu uskutočnilo piate bodované podujatie majstrovstiev Slovenska. Už počas najbližšej soboty 8. a nedele 9. júna sa na kopci Jahodná pri Košiciach uskutoční 5. ročník MORIS CUP, ktorý je zaradený do troch FIA šampionátov (FIA IHCC International Hill Climb Challenge,  FIA ECC Európskeho pohára a FIA HHCC ME historických automobilov).  Súčasťou podujatia budú aj dva národné šampionáty – majstrovstvá Slovenska MSR ako 6. a 7. preteky, majstrovstiev Poľska GSMP ako 3. a 4. preteky.

Napriek tomu, že podujatie MORIS CUP Jahodná patrí medzi pomerne mladé súťaže predsa len má už svoje meno medzi jazdcami o čom svedčí aj pohľad do zoznamu prihlásených. Podobne ako vlani aj teraz záujem pretekárov prekročil stovkovú hranicu. Priaznivci PAV sa teda môžu tešiť na zaujímavé súboje v jednotlivých triedach ako aj samotných šampionátoch. V slovenskom sa predstaví 63 jazdcov, pričom medzi nimi nechýbajú ani zahraniční ostrieľaní piloti. Spomenúť môžeme Václava Janíka z Česka na Lole B02/50, Jiřího Svobodu na Norme M20F i Dana Michla na Lotuse Evora. Z poľských Robert Steca na Lole T96/50. Tomasza Nagorskeho na Subaru Impreza či Marcina Beltowskeho rovnako na Subaru. Samozrejme nemôžeme opomenúť domáce kopcové ikony – Jara Krajčího na Lole B02/50, Martina Koiša na Forde Fieste, Igora Drotára s wéercečkovou Fabiou, Ericha Achsa na Opli Lotus. Podobne ako na predchádzajúcich dvoch podujatiach v Oždanoch aj Zaluži sa bude snažiť pobaviť divákov Jozef Béreš ml., ktorého uvidíme v kokpite Audi Quattro S1. Na trati uvidíme aj 15 historikov, medzi ktorými nechýba úradujúci majster Európy v tejto kategórii – Jaro Baránek. Zoznam jazdcov je oveľa bohatší na mená, ale všetkých nemôžeme spomenúť, ale veríme, že diváci ich prídu povzbudiť počas oboch dní, ktorých výsledky sa samostatne započítavajú každý deň so slovenského a poľského šampionátu.

Počas dvoch víkendových dní (soboty 8. a nedele 9. júna) musí široká motoristická verejnosť tolerovať uzávierku cesty štátnej cesty 2. triedy II/547 smerujúcej z Košíc na Gelnicu a Margecany od odbočky na Alpínku až po odbočku k rekreačnému stredisku Jahodná. Táto cesta bude počas oboch súťažných dní (v sobotu a v nedeľu) pre verejnú dopravu uzavretá v čase od 6.30 h do 18.00 h. Obchádzková trasa môže viesť viacerými spôsobmi z Košíc cez Kysak a Malú Lodinu do Margecian, alebo cez Obišovce a Klenov do Margecian, či využiť diaľničný úsek do Prešova.

Kompletný zoznam prihlásených
Harmonogramy preberaní

Tlačové stredisko 5. MORIS CUP Jahodná 2013


<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk