Aktuality
Rallye je náš život!

Ktorý z dvoch sokolov krajšie letí? - znie shakespearovská otázka.

Odpoveď je jednoduchá, stačí sa zadívať na oblohu. A pozerať ako letia. A let sokola, ktorý sa nám zdá šťastnejší, slobodnejší nás opantá, očarí, jednoducho sa nám zapáči. A zatúžime po ňom.

Ignoti nulla cupido – hovorí latinská múdrosť - čo nepoznáme, po tom netúžime. Ale my rally poznáme a preto po nej túžime. Pre nás to nie je len automobilová súťaž, nie je to len súperenie, nie je to práca dokonca ani rovnaké povolanie ale je to náš životný štýl. Niečo, čo vychádza zvnútra, niečo, čo sa nedá uchytiť a vyjadriť slovami. Životná istota živiaca sa koreňmi storočí. Život sám.

Rallye – to nie je len sadnúť si do vystuženého auta a tlačiť na plyn. Rallye je oveľa viac.
Rallye – je samotný let sokola, radostné šantenie delfína, beh geparda, Mozartova symfónia, niekedy Slnko a Mesiac, ale môže to byť krásna ruža v ruke po vyznaní lásky na prvom plese alebo ak chceme výstup na vrchol hôr, zdolanie kopca, prechod cez kolísavý most alebo cez divú rieku. Je to sloboda. Láska na celý život, pre ktorú sme sa rozhodli dobrovoľne a slobodne. Je to normálna abnormalita skrývajúca sa v našich žilách. Dá sa vykázať v krvi, v mozgu, v kĺboch a chrbtovej kosti.

Štart a cieľ. Odísť a prísť. Stála pripravenosť a pohotovosť. Dostať sa odniekiaľ niekam pred očami stoviek a tisícov ľudí, pre ich radosť. Slobodne lietať, bez kompromisov - ale nie napriek všetkým a všetkému. Spojenie s technikami 21. storočia, rozvoj s cťou a (konskou) silou a s určitým životným štýlom – a tak je to všetko spolu.

Vezieme ju všade, ale neberieme do ničoho. Alebo do všetkého - čo je o slobode a viere.

Péter Petán (pri vyhlásení majstrov Maďarska v rallye 2003)



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk