Aktuality
Košice patria k svetovým mestám budúcnosti
Prinášame vám správu, ktorá síce nie je športová ale napriek tomu úzko súvisí s našim mestom, autoklubom a aj s našou rally. Možno vás inšpiruje, aby ste si pri návšteve Rally Košice pozreli aj Košice.


Ocitli sa medzi mestami ako Pitsburg, Vladivostok, či čínsky Tianjin. Mesto pripravuje tím Európskeho hlavného mesta kultúry 2013.

Podľa talianskeho denníka Corriere della sera patria Košice do prvej dvanástky svetových miest budúcnosti.

Ocitli sa medzi mestami ako Pitsburg, Vladivostok, či čínsky Tianjin. Desiatku týchto miest uzatvárajú mestá Alice Springs v Austrálii, Antverpy, Hyderabad v Indii, Florianopolis v Brazílii, Kigali v Rwande, Kusatsu v Japonsku, Marseille, Smirne v Turecku.

Denník ocenil najmä rozvojový potenciál mesta v oblasti investícií a strategickú polohu. Košice dostali v rebríčku prívlastok „glocal“, čím denník upozorňuje na ich špecifickú identitu, ktorá môže byť základom pre budúci rozvoj. Spolu s Marseille, ktoré sa rovnako nachádza v tomto prestížnom rebríčku pripravuje tím Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 širšiu spoluprácu aj v tejto oblasti.

„Budúcnosť Košíc je kreatívna ekonomika a spoluprácou na lokálnej, regionálnej, národnej, či medzinárodnej úrovni môžeme úspešne implementovať projekt Košice INTERFACE 2013. Záujem zo strany medzinárodných médií a vnímanie Košíc ako najsľubnejšieho mesta budúcnosti je pozitívnym štartovacím mechanizmom, ktorý Košice a región postupne stabilizuje na mape Európy“, uviedla v tejto súvislosti umelecká riaditeľka projektu Zora Jaurová.

 

 

BRATISLAVA, 26.09.2009., 07:00 | TVNOVINY.sk



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk