Aktuality
Príprava na 32. Rally Košice 2006
Zomrel kráľ, nech žije kráľ! platí aj v rally. Organizátori obvykle začínajú pracovať na príprave ďalšieho ročníka zanedlho po skončení predchádzajúceho.

Aj my sme začali pripravovať rally´2006 s hodnotením práve skončenej súťaže – jej kladov ale aj nedostatkov. Postupne sa začala vytvára predstava o štruktúre ďalšieho ročníka. Pre nás bolo v tejto etape dôležité vedieť, či aj v roku 2006 bude Rally Košice zaradená do Majstrovstiev Maďarska. Je to dôležité preto, že skladba trate a jej tzv. priepustnosť sa musí prispôsobiť veľkosti štartového poľa. Preto odpoveď na túto otázku bola pre nás prioritná. Potešili sme sa, ak MNASZ odpovedal kladne. Zaradenie našej rally do maďarského šampionátu však podmienil zmenou termínu konania súťaže z júna na október. Mesiace máj, jún, júl sú totiž v Maďarsku rezervované pre šotolinové rally (Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely). S ťažkým srdcom sme „odchádzali“ z júna na október. ale súhlasili sme a začali prípravy nového ročníka. Pri práci na stavbe trate nás sklamala informácia, že plánovanú – obnovenú rýchlostnú skúšku Regeta nebudeme môcť použiť, lebo posledných 6 km jej trate nebude opravených ani v tomto roku (prvá časť cesty sa opravila vlani). Preto sme pripravili klasický harmonogram našej súťaže veľmi podobný vlaňajšiemu.

Začiatkom roka sme dostali informáciu, že preloženie našej rally na október a teda jej zaradenie na koniec kalendára rally sa nestretáva s priaznivým ohlasom v Maďarsku – hlavne z reklamných dôvodov. Pri vyrovnanosti „špice“ maďarského štartového poľa je totiž veľmi pravdepodobné, že o titule sa bude rozhodovať u nás.

Po tejto informácii sa organizačný výbor vrátil k myšlienke organizovania rally, na ktorej sme podrobne pracovali v roku 2001, keď sa pripravovala Rally Košice v podobe, že sa uskutoční na území oboch štátov. To je základná myšlienka. Čaká ná však rozpracovanie mnohých detailov s tým spojených. Ako náš partner z maďarskej strany bol vybraný osvedčený organizátor – Larocco Veszprém – organizátor rally v Egri, vo Veszpréme a iných.

<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk