Információk
The story of one victory (Buki Erno, co-driver view)
Először is szeretnék gratulálni a jubileumi 40. Kassa Rally-hoz. Köszönöm megtisztelő megkeresésüket.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy két kiváló pilótával vehettem részt az Önök rendezvényein. Ranga Lászlóval kétszer (1996, 1997) indultam. 1996-ban egy defekt, egy féltengelytörés után felrobbant a motorunk, kiestünk. 1997-ben egy Subaru Imprezza 555-tel megnyertük a versenyt. Kiss Ferivel 1998-ban egy Subaru WRC-vel indultunk, nyertünk.
Nagyon pozitív élményekkel gazdagodtam az Önök versenyein. Kiváló sportszakemberekkel ismerkedhettem meg. Gabriela Szczeczinová, Peter Szczeczina, Ján Gregor, Boris Kočergin, Vincent Kapitančik…… stb. Aktív sportpályafutásom befejeztével sok közös, szlovák-magyar rendezvényen dolgoztam együtt az Önök szakembereivel, mint versenyzői összekötő, mint Sportfelügyelő. Őszintén mondom nagyon jó volt együtt dolgozni a szlovák kollégákkal!
Külön kiemelném Gabikát, akivel rengeteget egyeztettünk, vitatkoztunk, szabályt értelmeztünk, versenykiírásokat készítettünk az elmúlt közel 20 év alatt (d’akujem pekne Gabika!)
Nem elfelejtve a klasszisokat: „Öreg”, proszim Béres és fia Joszku jr. Béres.
És a Show Man: Igor Drotár – Bánoci Vladimír. Igor, mint Enrico Caruso, Egerben „Petróleum lámpa”….. óriási!

1. Mi az a dolog, ami a rallysporthoz juttatott Titeket?
A szerencse! 1989-ban barátommal Balatonyi Árpival, egy széria Zsigulival kezdtük. 1990 telén elért a pénztelenség. Feküdtem a sárban, tologattam egy Lancia matchboxot, az utolsó szál Marlboro cigarettámat szívtam………. Éppen arra sétált Ranga László, felkarolt, megtanított enni késsel-villával, hamarosan tudtam köszönni, járni rendesen. Jutalomként beültetett maga mellé egy IGAZI versenyautóba, egy csodálatos Lanciába! Így kezdődött. Tényleg szerencsém volt, jó időben – jó helyen.

2. Szerintetek változott a rally hangulata az utóbbi évek alatt?
Sajnos igen! Kevesebb a versenyző, elfogytak a nézők, egyre nehezebb versenyt szervezni, rendezni … Mindent a recesszióra fogunk. Pedig vannak egyéb meghatározó tényezők is. Pl. a demokrácia, mindenki mindenbe beledumálhat, oszthatja az észt, ez is árt.
Úgy gondolom a nézőket, akik még tudnak, illetve akarnak áldozni kedvenc sportágukra, sokkal jobban meg kéne becsülni. Mondhat bárki bármit, mikor szinte élő emberfalban autózol, az legalább -0,1 mp jelent kilométerenként, legalább olyan fontos, mint az új gumi. A gumi előnyét a kevés versenykilométer miatt úgy sem használják ki a versenyzők, ellenben a nézők által előidézett plusz adrenalin jól jöhet.

3. Melyik évre vagy gyorsasági szakaszra emlékeztek a legszívesebben?
Melyik évre? Mind a háromra! 1996, 1997, 1998. Sajnos csak háromszor indultam Kassa Rally-n.

1996-ban Ranga Lacival kiestünk. Ennek ellenére rengeteg élménnyel gazdagodtunk. kedvenc pályáink a Herlany – Bánské ill. a Zamutov – Červenica. Maradandó élmény volt Herlányban (Ránkfüred) megtekinteni a „herlány gejzírt”. Jókat kajáltunk a Košický Klečenov-i Motorest Oáza-ban. A versenyen egy elég sz… Ford Escort Rosszvolttal indultunk. Csak a
nyűg volt vele. Ha jól emlékszem zsinórban hét versenyen estünk ki. Így volt ez Kassán is. Defekt az elején, majd egy féltengelytörés, azt megállt. Hello.

1997-ben egy Subaru Impreza 555-tel indultunk Ranga Lacival. A környezet, a gyorsaságik már ismerősek voltak. Az autó is jól muzsikált. 22 gyorsasági, 237 km, igazi kihívás. Ismét szerepelt a programban a kedvenc: Herlany – Bánské, a Zamutov – Červenica. A maga 18 kilométerével a Kalša – Izra igazi kihívásnak számított. Abban az időben 7-10 nappal előbb érkeztünk a versenyhelyszínére. Napi 8-10 óra pályabejárás mellett volt idő arra is, hogy kicsit ismerkedjünk a látványosságokkal. nagyon jó duma partikat tartottunk versenyzőtársainkkal. Jókat ettünk, ittunk, bandáztunk Szeleczky Tomiékkal, Bathó Zoliékkal. Emlékezetes vyprážanŷ syr-ek (rántott sajt) és brynzové halusky-k (juhtúros sztrapacska) kerültek a gyomorba.
A versenyen szinte végig szakadt az eső, ezáltal a pályák katasztrofális állapotba kerültek. Az elején összeszedtünk egy pár defektet, kicsit megsérült a futómű, de összességében egy jó versenyt vívtunk az ellenfeleinkkel. Fáradtan, de boldogan érkeztünk a célba, hiszen megnyertük a 23. Kassai Rallyét.

1998. Ranga Laci betegsége miatt pilótaváltás történt csapatunknál, Kiss Feri személyében. Az áhított WRC az első versenyre, Esztergom Rallye nem lett meg. A magyar bajnokság második futama a Salgó Rallye elmaradt. Így a harmadik futamra a Kassa Rallyra sikerült Ranga Lacinak összeszerveznie a Subaru WRC-t. Nagyon vártuk az első WRC-s szereplést. A verseny előtt történtek nem sok jóval biztattak. Dee….
Egy héttel a kassai futam előtt, Szlovéniában Achim Mörtl indult az autóval. Mivel az autó késői beszerzése miatt nem volt lehetőségünk tesztelni, Rolf Schmidt felajánlotta, hogy ha leszaladunk, Ljubljanába kipróbálhatjuk a WRC-t. Útnak indultunk, Pécsről Ljubljanáig 420 km az út. Megérkeztünk, Mörtl akkor fejezte be a tesztet. Beültünk, elindultunk sikerült Ferinek felváltania 4. sebességi fokozatba, ahol megragadt a váltó! Ennyi, 3-400 méter és vége a tesztnek. Beültünk a tréning autónkba és irány Kassa, mintegy 744 km. (kemény volt). A Kassai futamra egy hetet készültünk. Elérkezett a gépátvétel napja. A versenyautó szállító busznak nem voltak rendben a papírjai, letartóztatták a szerelvényt az Osztrák-Szlovák határon. Kellett egy másik vontatójármű. A technikai átvételre nem érkezett meg a versenyautó. Halasztást kértünk, az akkori versenyzői összekötő, Kokó (Dudás Gyula) hathatós segítségének köszönhetően engedélyezték a jelentős késésünket. Az utolsó utáni pillanatban megérkezett az autó, átvették, azonnal be kellett tenni a Parc Fermébe. Se próba, se ülés, őv beállítás. Négy keréken jött, kopott versenyzésre alkalmatlan gumikkal. Benzin is alig volt benne. De legalább ott volt, egy csodálatos WRC! A Parc Ferméből kb. 3 km-re volt az első gyors, az un. autópályás prológ szerűség. A P.F.-ből kijövet az autó nem igen akart haladni. Mi lehet? Le volt csúszva a turbócső, Feri visszarakta, meghúzta. Párat gyorsított, megrángatta, csóválta .., majd közölte a kocsi jónak tűnik. Az első napra 5 gyorsasági volt kitűzve. (az „autópályás”, 2x Košice - Košická Belá, 2x Ružínska) Egy tény biztosnak tűnt: Sem a 4db használt gumi, sem a benzin nem lesz elég az első napi 5 gyorsra. Ha jól emlékszem az utolsó két gyorsaságit törölték. Éjjel megjött a kamion, lett gumi, benzin. Nagyon kemény volt a 2. nap 16 gyorsot kellett teljesíteni. Néha valami rakoncátlankodott a hajtás környékén, de mentünk. A 17. gyorson Janikáék kiestek, innen már „csak” célba kellett érni. Jelentős előnnyel kezdtük az utolsó kört a második helyen autózó Milán Dolák – Jaroslav Palivec (cseh, Toyota Corolla WRC) páros előtt. Feszültséggel tűzdelve autóztunk, aggasztott a váltó-hajtás probléma. A 19. Herlany – Borda szakaszon kétszer becsúsztunk egy picit az árokba. Nem értettük a miértet, az autó olyant csinált, mintha hirtelen keresztbe megfogta volna a kerekeket. Óvatosan poroszkáltunk.
Osztottam, szoroztam, arra a következtetésre jutottam, hogy olyan jelentős az előnyünk, hogy óvatos autózással elég lesz a következő két gyorsra. A 20. Kalša – Slanec a maga 16 kilométerével a Feri egyik kedvenc pályája volt. Ezen a szakaszon azt hiszem túlzásba estem.
Folyamatosan azt hajtogattam, hogy lassan, lassabban, még lassabban. Szerintem nagyon idegesítettem Ferit, féltem az autótól, az lebegett a szemem előtt, hogy célba kell érnünk! A fotócellán áthaladva már feltűnt a hátunk mögött a cseh páros, nem baj maradt még, és már csak egy gyorsasági van. Az utolsó a 21. Skároš – Rákoš, 8 kilométere örökkévalóságnak tűnt. Kétszer-háromszor vált egy pillanatra irányíthatatlanná az autó, de Feri megoldotta.
A beíróban sokan vártak bennünket, szurkoltak, hogy elég legyen az előnyünk. Elég volt, 12mp maradt, de még itt is borzolódtak a kedélyek!
Összenéztem csapatunk sportigazgatójával, Papp Gyurival (1961-2014) és láttam a szemében valami bajság van. kb. 2 perc múlva közölte: Ernő kérem 12 mp-cel nyertünk! Miből adódott a pillanatnyi zavar? Hát abból, hogy a tizedeket kerekítve vették figyelembe az értékelésnél.
Fáradtan, de boldogan ünnepeltünk a célban.

d’akujem pekne Košice!

Büki


<< vissza a hírekre
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk