Aktuality
Rzeszowská rally prináša aj v tomto roku novinky

21. Rajd Rzeszowski (4. kolo tohoročných Platinum Majstrovstiev Poľska), sa uskutoční v termíne 9. -11. augusta ako súčasť 5. kola Poľského pohára, 4 kola DMACK Tyres Rally 2012 – Majstrovstiev Slovenska i  8. kola FIA CEZ Trofy.

Organizátori z Automobilklubu Rzeszowskeho pripravili zaujímavú novinku. Pred každou prvou RS v každej sekcii bude zriadený úsek na zahriatie pneumatík. Na poľských súťažiach je zahrievanie pneumatík na ceste zakázané z dôvodu bezpečnosti. Toto sa stretáva s nesúhlasom pretekárov, ktorí sa snažia tento zákaz obísť čo v mnohých prípadoch vedie k udeľovaniu trestov. Touto úpravou by sme sa mali vyhnúť práve tomuto problému. Je pravdou, že úseky nahrievania pneumatík budú vytvotené len tam, kde to cesta umožňuje, teda tam, kde pred štartom do RS je dostatočne dlhý rovný úsek – objasnil Damian Dobrowolski, zástupca riaditeľa súťaže pre šport.

O prekvapenie pre účastníkov súťaže sa postaralo riaditeľstvo galérie „Nowy Świat”, ktorá je jedným z hlavných sponzorov podujatia - od štvrtka 9. augusta do soboty 11. augusta bude klub „Kula” plniť funkciu  oficiálneho klubu súťaže. Bude tu dostatok miesta na stretnutia účastníkov súťaže aj fanúšikov automobilového športu. Zaisťujeme spojenie klubového cítenia s atmosférou súťaženie – pozýva do klubu „Kula” Adam Kruk – riaditeľ galérie „Nowy Świat”.

Štart 21. Rajdu Rzeszowského sa uskutoční v štvrtok 9. augusta 2012. Od 18:00 bude prebiehať prezentácia posádok pred galériou„Nowy Świat”, a o 18:30 začne slávnostný štart po ktorom nasleduje divácka „superšpeciálka“ v podobe mestskej okruhovej skúšky.

Viac informácii o podujatí aj na www.rallye.sk/rzeszow

Auto Klub Košice
spoluorganizátor súťaže



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk