Aktuality
Karty sú rozdané
Štvrté podujatie slovenského šampionátu v automobilových súťažiach rally sa podobne ako prvé v tejto sezóne uskutoční mimo Slovenska. Prológ sezóny bol v Maďarsku a Rally Miskolc bola zaradená do seriáli FIA CEZ majstrovstiev, rovnako aj Rajd Rzeszowski je jeho súčasťou. Tretím podujatím spomínaného seriálu budú septembrové Rally Košice, ktoré v tomto roku zapíšu už 40. stránku bohatej histórie. Až tri podujatia tohoročných majstrovstiev Slovenska sú zaradené do FIA CEZ majstrovstiev, pričom dve z nich sú pre držiteľov licencie SAMŠ zahraničné, čo je podmienkou pre ich zaradenie do klasifikácie „Zóny“.
Počas druhého augustového víkendu sa pozornosť priaznivcov rýchlych kolies a spáleného benzínu upriami do poľského Rzeszowa, kde v dňoch 7. – 9. 8. sa uskutoční dobre známy 23 Rajd Rzeszowski. V minulých dňoch sa uzavrel zoznam prihlásených, v ktorom je viac ako šesťdesiat posádok, chystajúcich sa bojovať o body do troch seriálov: spomínaného FIA CEZ, majstrovstiev Poľska a Slovenska.

V slovenskom šampionáte sa predstaví 26 posádok z ktorých štyri sú poľské a tri české. V zozname nechýba úradujúci majster Slovenska Grzegorz Grzyb so spolujazdcom Robertom Hundlom (Škoda Fabia S2000) jazdiaci za slovenský Rufa Sport. Miešať kartami v slovenskom šampionáte sa bude snažiť aj Wojciech Chuchala s Fordom Fiesta R5. V triede 2 s nimi bude bojovať aj Tomasz Kuchar s Peugeotom 207 S2000, ktorý však bude bodovať iba do poľského majstráku a FIA CEZ. V triede 11 sa predstaví dvojica posádok – skúsený Igor Drotár s Vladom Bánocim na Škode Fabia WRC a Tomáš Kukučka s Marekom Podobníkom na Škode Octavia WRC. Veľmi zaujímavý súboj môžeme očakávať v triede 3, kde sa prvé husle vynasnaží  hrať vyjazdenejší Vlasto Majerčák s Marcelom Kollárikom (Mitsubishi Lancer EVO IX.. Na chrbát im zrejme budú dýchať Tibor Cserhalmi a Peter Vejačka (Subaru Impreza STi), ktorí naskočili do rozbehnutej sezóny na podujatí v Lubeníku. Konkurencia v triede  sa zvýšila a prešovsko-košická posádka XIQIO s.r.o teamu naznačila, že svoju kožu len tak nepredá. Uvidíme, ako sa im bude dariť na tejto súťaži, na ktorej doteraz ešte neštartovali. V tejto triede chýba Mário Csente, ktorého na ostatných dvoch podujatiach rally potrápila technika. Pri neúčasti Tomáša Fuska je favoritom v triede 6 Pavol Nagy. Sekundovať mu bude trojica – Chvála, Tábori, Koiš, ktorí sú nováčikmi na rzeszowských tratiach. Na poľských cestách uvidíme aj Porsche 911 za volantom ktorého bude Radovan Mozner. O body v triede sedem budú bojovať dve posádky Jozef Molnár – Milan Parihus a Miroslav Kadlec – Jidřiška Žáková. Najsilnejšie obsadenou triedou je trieda 8, v ktorej bude bojovať kvinteto jazdcov.

Karty sú teda rozdané a zostáva už len na jednotlivých posádkach, aby čo najlepšie zvládli prekérnosti trate, ktorá meria 557 km a 11 rýchlostných skúšok bude mať 164 km.

Alena Dudeková, Ecce rallye


<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk