Aktuality
Naozaj náročná etapa
Priebeh 1. etapy potvrdil názory jazdcov z obhliadky trate. Náročnosť piatich rýchlostných skúšok pritvrdilo aj počasie, vďaka ktorému sa sústavne menil povrch trate meraných úsekov dnešnej prvej etapy „23. Rajdu Rzeszowskeho. 59 posádok, z toho 26 v hodnotení Majstrovstiev Slovenska  absolvovalo trať o celkovej dĺžke 251 kilometrov, ktorá obsahovala päť rýchlostných skúšok o dĺžke vyše 82 kilometrov.

Hneď prvá skúška riadne zamestnala riaditeľa súťaže a všetkých, ktorí sa podieľali na zabezpečení trate. Po havárii slovenskej posádky Cserhalmi – Vejačka ku ktorej bola okamžite vyslaná sanitka bolo súťažné pole presmerované na obchádzkovú trasu. Našťastie kontroly v nemocnici dopadli dobre a s posádkou sme sa po pár hodinách stretli v servisnom parkovisku. Auto však vyžaduje určité „liečenie, aby bolo znova bojaschopné.

Po nedokončenej prvej erzete nasledovala najdlhšia, veľmi ťažká „Lubenia“ a havária posádok Mozner – Vejačková, Kadlec - Žáková. Prvá s týchto dvoch posádok plánuje zajtra pokračovať v súťaži. Navyše riadenie rally muselo dvakrát prerušiť priebeh tejto vyše 29 kilometrov dlhej rýchlostnej skúšky kvôli prejazdu sanitky, ktorá zasahovala pri problémoch obyvateľov v blízkosti trate. Navyše sa viaceré posádky borili s technickými problémami – Drotár mal defekt v RS1 a technické ťažkosti v RS2, počas prvej sekcie  odmietal poslušnosť aj motor Majerčíkovho Mitsubishi, s viacerými problémami zápasil aj Tábori. Kriška musel bojovať za pomoci divákov, aby sa mu po menšom „výlete“ podarilo dostať auto späť na trať erzety. Táto rýchlostná skúška bola bohato obsadená aj divákmi, z ktorých veľké množstvo sústredilo svoju pozornosť na populárny brod. Na ňom sa najdlhší skok do brodu podaril aktuálne vedúcemu mužovi poľského šampionátu – Chuchalovi.

Avšak aj spojovacie úseky dnes potrápili viaceré posádky, ktoré sa museli via či menej úspešne vyrovnať s hustou premávkou na spojovacích úsekoch, pričom najťažším sa stal presun na druhú sekciu trate.

Zápolenie prvej etapy ukončila mestská okruhová skúška nazvané podľa obchodného centra v blízkosti ktorého sa jazdí – Nowy Swiat. Už tradične veľký počet divákov sa zišiel pozdĺž jej trate. Najlepším výkonom sa im odmenil poľský jazdec Oleksowicz.

Neoficiálne výsledky MSR1 sú zverejnené v sekcii výsledky.
Do zajtrajšej druhej etapy by malo nastúpiť 24 posádok súťažiacich o body do slovenského šampionátu.



<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk