Információk
Készületek a 32. Kassa Rallira
Meghalt a király, éljen a király-érvényes a ralliban is. A szervezők általában már a rally befejezése után elkezdik szervezni a következő évfolyamot. A 2006-os ralli szervezését mi is az előző ralli előnyeinek és hátrányainak az átértékelésével kezdtük, mely következtében kezdett előrajzolódni a következő évad struktúrája. Számunkra fontos volt tudni, hogy a 2006. Kassa ralli része lesz-e a magyar bajnokságnak, mivel a rajtmezőny nagysága nagyban befolyásolja a pálya megtervezését. Nagyon örültünk az MNASZ pozitív válaszának. Viszont a Kassa ralli besorolása a magyar bajnokságba megkövetelte a júniusi időpont októberre való áthelyezését. Ugyanis Magyarországon a május, június, július és augusztus a murvás rallik ideje(Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely) és ez kedvezőtlen lenne a kocsik aszfaltra való átállítása szempontjából. Nehéz szívvel, de beleegyeztünk az időpont megvátoztatásába és belefogtunk az új évad szervezésébe.

A pálya megtervezésénél csalódottan kellett tudomásul vennünk, hogy a tervezett Regeta gyorsasági szakasz nem jöhet számításba, mivel a súlyos úthibák része ezéven se lesz eltávolítva(tavaly részben felujították ezt az útszakaszt). Ezért a tavalyihoz hasonló programot kellett készítenünk.

Az év elején megtudtuk, hogy a megváltoztatott időpontnak negatív visszhangja volt magyar körökben, főleg a reklám(szponzorok) oldaláról. Ugyanis a magyar élmezőny kiegyensúlyozottsága miatt előfordulhat, hogy a bajnoki cím eldöntésére nálunk kerülne sor. Eme információ tudatában, a szervezőség visszatért ahhoz az elmélethez, amit még 2001-ben dolgoztunk ki, mely szerint a Kassa ralli mindkét ország területén fog zajlani. Tehát e szerint az alapgondolat szerint fogunk hozzá a szervezéshez. Rengeteg részlet kidolgozása vár ránk, talán ezért is kaptuk magyar oldalról a Larocco Veszprém szervezőcsapatát, mely több hazai futam szervezését tudhatja magáénak.

<< vissza a hírekre
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk