Információk
Pálya bemutató a 40-ik Kassa Rallyra
A hétvégén kiderül, ki nyeri a jubileumi , 40. Kassa Rally-t, amely szeptember 5-7 között kerül megrendezésre. A rendezők 11 gyorsasági szakasszal várják a Szlovák (MSR) és a Magyar (ORB) Bajnokság indulóit. A 478 kilométer össztávú versenyen 141.5 km a gyorsasági szakaszok hossza.

Az első versenynapon a versenyzők három gyorsasági szakaszon fognak keresztül menni egymás után kétszer, melyek keletre és délkeletre helyezkednek el Kassától a verseny központjától. A rajt pont délben lesz, 12.00-kor a Fő utcán, ahonnan a versenyzők Rankovceba mennek, ahol az 1-es gyors, a Marex startja található, ezután az Iros gyors, majd az Energy Oil gyors következik majd. A szerviz és a gyűjtő után 17:15-kor újra a Marex szakaszon indul a kör. A szakasz után a remote szervizben lehetőség lesz felszerelni a lámpasorokat, hogy a hátralévő két szakaszt már megfelelő világítással tudják teljesíteni. Az esti szervizbe, a kassai Laktanyába 20:07-től várhatóak az első autók. A 45 perces szerviz után a parc fermében töltik az éjszakát a versenyautók.

RS 1,4 Marex 13,15 km
A Marex gyors Rankovceből indul egész Banskéig. Rögtön a rajt után következik egy gyors rész egy bukkanóval, amely eljuttatja a versenyzőket a nézők által nagyon kedvelt részre, Herlany község parkolójába. Egy húzós bal kanyarral eljutnak a versenyzők a község végéig, ahol lesz egy természetes lassító a kereszteződésben. A pálya Vranov nad Toplou felé megy tovább nagyon gyors részekkel és kanyarkombinációkkal nagy részben dombnak felfelé. Egy komoly balos kanyar után az 5.78-ik kilométeren egy szűk hídon keresztül jutnak el a kedvelt visszafordítókhoz. Miután elérik a versenyzők a pálya legmagasabb pontját megkezdődik a lefelé menet ahol újra nagyon sok komoly kanyar várja őket egészen a célig.
Parkolási lehetőségek :
-    Rankovce községben
-    Herlany községben – az oldalsó utakon, amíg nincs lezárva a pálya
-    Herlany község elején Bidovce irányából – az út egyik oldalán
-    Erdei úton a Borda tábor felől
-    Banské községben – az út egyik oldalán
Nézők számára ajánlott helyek :
-    Herlany parkoló
-    Herlany elején levő kereszteződés
-    Éles kanyar Herlany felett , gyalog érhető el Herlanyból
-    Komoly balos kanyar áthajtással egy hídon, elérhető az S1-es autó előtt
-    Kanyar kombinációk (visszafordítók) – Borda tábortól erdei úton megközelíthető
-    11 éles jobb kanyar, elérhető Banské községből

RS 2,5 Idos, 9,6 km
Az Idos gyorsasági szakasz erdei úton kezdődik Svinica község felől Regeta irányába, és a cél Ruskov község elején helyezkedik el. Egész Regetáig, 7.95km-re a rajttól, a pálya nézőktől elzárt terület, mivel veszélyeztetett területen halad keresztül. Nagyon nyomósan kérjük a nézőket tartsák be ezt a Járási hatóság rendeletét!
Parkolási lehetőségek :
-    Slančík község felől Regeta irányában az út egyik oldalán
-    Ruskov községben
Nézők számára ajánlott helyek :
-    Regetán
-    Ruskov község végén

RS 3,6 Energy Oil 12,70 km
Ennek a gyorsaságinak a rajtja Slanec községben van, a rajt után következik egy természetes lassító. Ezután következik egy jobbos kanyar murván és gyors kanyar kombináció dombnak felfelé Novy Salas községbe. A 4.40 km-en Slanská Huta község előtt van egy lassító, utána egy nehéz balos kanyar, utána két jobbos és egy balos elfordulás. A versenyzők elhagyják a falut egy mezőgazdasági szövetkezeten keresztül, és eljutnak egy murvás részhez, utána egy erdei aszfaltos út következik Izra – Slanec között. A pálya egy szűk erdei úton folytatódik egy csomó nehéz kanyarral egészen a gyors céljáig, amely az erdei út végén van, ami a fő útra kapcsolódik Slanec község felett.
Parkolási lehetőségek :
-    Slanec községben
-    Nový Salaš községben – az S1-es autó érkezése előtt
-    Slanská  Huta községben - az S1-es autó érkezése előtt
-    A Kalšához vezető úton és az Izrai tó útja felől
Figyelmezetés :  a gyors céljától vezető fő úton ellenőrizni fogja a rendőrség az ideiglenesen elhelyezett ’megállni tilos’ tábla betartását!
Nezők számára ajánlott helyek :
-    Slanec községben
-    Nový Salaš község előtti kanyar kombinációk
-    Nehéz jobbos kanyar Slanská Huta községben
-    mezőgazdasági szövetkezeten keresztüli áthajtás Slanská Huta községben
-    erdei útra való ráhajtás Izra – Slanec részben
-    a cél előtt található kanyarokban

Vasárnap megkezdődik a 40-ik Kassa Rally második versenynapja, amelyik reggel 08:00-kor startol. A Parc Ferméből a versenyzők elindulnak a városi körgyorsra, utána pedig a következő gyorsra, ami félig körgyorsasági szakasz lesz. Az első gyors az RS Optima az Optima bevásárló központ környékén, és a második az RS Peva Jahodnán Kassa mellett. Az utolsó gyorsasági az RS Xiqio lesz, ami utána következik egy gyűjtő és a szerviz. Ezután, 12:35-kor a versenyzők megismétlik az RS Peva és RS Xiqio gyorsokat. Az első versenyzőket 15.00 körül várhatjuk majd a Fő utcán a célceremónián.

RS 7 Optima 8,60 km
Ez a gyorsasági szakasz egy körgyors ami nem egész három körből áll. A rajtja a Pri prachárni utcán van a Bolha piac bejáratánál, A rajt után egy lassítóhoz érünk a Nay bevásárló központ mögött. Innen az R2-es úton továbbhaladnak a Kika bevásárló központhoz és a parkolóba folytatják az utat. Utána a Kika és Optima központok mögött mennek el, ahol van egy éles balos kanyar felfelé, utána egy kis körforgalom után az Optima elé kerülnek . Ezután a Baumax mögött folytatják az utat a második körforgalomhoz, majd jobbra tartva a Cassosport centrumhoz érkeznek meg. A parkolón keresztül a bolha piac körforgalomához érkeznek, ami visszavezeti őket a Pri prachárni utcához, és egyben a második körhöz. Ez a körgyors 2és fél kör után ér véget a Baumax mögött balra fordulva.
Parkolási lehetőségek :
-    az egész gyors körül lehet parkolni, a Baumax, Hornbach, Cassovia, Nay parkolóiban szintén lehet parkolni
Nézőknek ajánlott helyek :
-    a körgyors egész hosszában lehet találni nagyon izgalmas és érdekes helyeket.

RS 8,10 Peva, 23,45 km
Ez a gyors egy fél-körgyors, ami a Cermeli parkolóban rajtol, utána felfelé a hídon és egy gyors szakaszon a Bankov Hotel parkolójáig folytatódik. 2.40-es km-en található egy lassító, amin keresztül a versenyzők egy szűk erdei szakaszon folytatják a szakaszt, egészen amíg kijutnak a főútra, ahol a Moric Cup Jahodná hegyiverseny szokott rajtolni. A pálya ismét lassítóval folytatódik, utána a vonat síneken mennek át visszafelé Kassa irányába több természetes és épített lassítón keresztül. A 10.00 km után egy aluljárón keresztül Cermel részhez érkeznek, ami egyben a második körbe jelenteni a belépőt egészen a Moris Cup Jahodná rajtjáig, ahonnan felfelé mennek a Jahodnára. A széles több sávos út lassan beszűkül, és lassan a Jahodná rekreációs központhoz érnek, ahol a versenyzőkre vár majd egy újabb lassító. Következik egy gyors lefelé menet egy lassítóval befejezve és a cél a Damm Hotel lefordulójánál található.
Parkolási lehetőségek :
-    a Cermeli úton a Veterinárska Fő Iskola résztől egészen a Lokomotiva Stadionig. A parkolás a Cermeli út Lokomotiva Stadion részétől a Baránok restaurációig a biztonságos áthaladás miatt meg lesz tiltva
-    A Horny Bankov  parkolója – az S1-es autó megérkezése előtt
-    Az Alpinka rekreációs központnál - az S1-es autó megérkezése előtt
-    A Jahodná központhoz vezető út részen – elérhető a Vysny Klatov felől jövő úton
A közlekedéshez igénybe lehet venni a gyerek vasutat is, amelyik speciális menetrend szerint fog közlekedni.
Nézőknek ajánlott helyek :
-    A rajt helyszine
-    A Hotel Bankov parkoló áthajtása
-    Az erdei útra való lefordulás a Hotel Bankov felett
-    Az erdei útról való nehéz lefele menet, ahol kapcsolódnak a fő úthoz – megközelithető az Alpinka központtól gyalog
-    Az Alpinkai vasúti sínek átkelése
-    A Jahodná központi lassító
Figyelmeztetés a nézők részére : A pálya a két kör között nem lesz megnyitva, tehát megérkezni a gyors előtt lehet, és távozni csak a második gyors után lehetséges.

RS 9,11 Xiqio 7,55 km
A Xiqio gyorsasági szakasz a Kosicka Bela község után rajtol, és a Sivec Hotel parkolóján folytatódik, utána a delta kanyarhoz ér a Ruzini híd kereszteződésénél. Itt fordulnak le egy szűkebb erdei útra, ami az egész Ruzini viztároló körül vezeti a versenyzőket, amelyen elég sok érdekes, technikás rész található. A 7.00km után szélesedik az út, ahol található majd két természetes lassító, utána pedig a cél a gátnál.
Parkolási lehetőségek :
-    Velky Folkmár felől vezető úton a Ruzini Hidon
-    A Hotel Sivec parkolóján azon a részen, ami nem érintkezik a gyorsaságival - az S1-es autó érkezése előtt
-    Malá Lodinatól vezető úton a Ruzini gáthoz
Nézőknek ajánlott helyek :
-    Hotel Siveci parkoló
-    A delta kanyar a Ruzini híd mellett
-    A lassitók a cél előtt
Figyelmeztetés a nézők részére : A pálya a két kör között nem lesz megnyitva, tehát megérkezni a gyors előtt lehet, és távozni csak a második gyors után lehetséges.

A Szlovák Rally Pohár versenyzői (SRP) a szombati első kört fogják abszolválni a Marex, Idos és Energy Oil gyorson az MSR és ORB versenyzői után közvetlen. Vasárnap várja őket az Optima, Peva és Xiqio gyorsak, utána gyűjtő, szerviz, és 13:13-kor a győztesek kihirdetése a célban.
A magyar Rallye2-es mezőny az egész vasárnapi versenynapot teljesíti, és pedig az első körben az MSR és ORB versenyzői után, és az SRP előtt fognak menni, és a második körben az MSR és ORB után. A célba tehát körülbelül 16:10-kor jutnak majd.



<< vissza a hírekre
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk