Press
Odznelo v cieli prvého dňa

Prvý súťažný deň 38. Rally Košice premiešal štartovým poľom, keď 22 posádok muselo pre technické problémy či havárie zo súťaže odstúpiť. V cieli sme oslovili jazdcov, ktorí sa podelili s nami o svoje dojmy z tejto náročnej súťaže.

 

Jaroslav Melichárek (Škoda Fábia S2000)

Hneď na RS4 Izra sme zistili, že niečo nie je v poriadku s riadením. Zistili sme, že je poškodené zavesenie a riadenie. Snažili sme sa to provizórne opraviť a vyštartovali sme ešte do ďalšej eresky, ale zistili sme, že to nie je ono a tak sme zvoľnili, došli do cieľa a odstúpili.

 

Igor Drotár (Škoda Fábia WRC)

Trate boli rozbité, no v miestach, kde sa to dalo, sme sa do toho opreli a hneď sa odrazilo na čase. Inak sa nám išlo dobre. Auto fungovalo a mi sme nemali žiadnu krízovku. Zo Slovákov sme tretí, takže sme s dneškom celkom spokojní.

 

Jozef Béreš jr. (Škoda Fábia S2000)

Ako zle deň začal, tak aj skončil. Problémy na prvej ereske nás vyhodili z tempa, do ktorého sme sa nevedeli dostať po zvyšok dňa. Jazda sa mi síce páčila, no časy boli horšie, než sme si predstavovali. Preto sme chceli zatiahnuť aspoň na našej obľúbenej rýchlostnej skúške v Herľanoch. Ale ani tam sme neboli najrýchlejší. Našťastie nám už o nič v majstráku nejde a  tak si aspoň vychutnáme jazdu. Auto je v poriadku a dúfame, že z dneška sa vyspíme a zajtra to pôjde lepšie.

 

Josef Semerád (Mitsubishi Lancer)

Meníme prevodovku, lebo v druhej sekcii nám odišla päťka z prevodovky a posledné dve eresky sme išli iba na štyri „kvalty“. Bol to ťažký deň, lebo povrch bol veľmi rozbitý a stále sme dávali pozor, aby sme nedostali defekt. Sme radi, že sme celí došli do cieľa. Zajtra nás čaká dlhá 25 km skúška, tak si myslím, že zajtra sa to tam bude lámať.

 

Tomáš Ondrej (Mitsubishi Lancer)

Začali sme zostra, no postupne sa nám ešte darilo zrýchľovať. Takže s autom som spokojný. Trate sú naozaj náročné, no mne sa to tu páči, takže sa teším už na zajtrajšok. Tešíme sa už istému titulu v triede 3.

 

Tomasz Kuchar (Subaru Impreza)

Dnes to bolo náročné. Pri prerušení sme stáli asi pol hodinu a pneumatiky nám vychladli. Navyše sa nám zlomila rýchlostná páka a stratili sme veľa času.

 

Grzegorz Gzryb (Peugeot 207 S2000)

Dnes sa nám išlo veľmi dobre. Rozhodujúca bola dnes Izra, ktorá sa išla trikrát. Cesta bola rozbitá, veľa kamenia a museli sme dávať väčší pozor ako zvyčajne. Tam sme stratili čas na Kajetanowicza a to rozhodlo, že sme dnes nevyhrali. Napriek tomu sme si dnes poistili titul absolútneho majstra Slovenska a tak sme spokojní.

 

Maciej Rzežnik (Peugeot 207 S2000)

Aj my sme mali krízovku na Izre, ale ustáli sme to. snažili sme sa ísť vyrovnané časy a v konečnom výsledku sa to ukázalo ako správne. Zo štvrtým miestom sme spokojní.

 

Peter Herdický (Mitsubishi Lancer)

Po poslednej havárii sme si veľmi neverili a chvíľu nám trvalo, kým sme postupne znova nadobudli istotu a zžili sa s autom. Izru sme šli predsalen opatrnejšie, no cítim, že každým kilometrom sa zlepšujeme. Dávali sme pozor, aby sme nerozbili auto, lebo sme sa chceli dostať aj do druhého dňa, kde sú nám eresky bližšie. Verím, že zajtra sa to bude aj poznať na výsledku.

 

Martin Koiš (Ford Fiesta)

Dnešok bol náročný. Mne to chvíľu trvá, kým sa rozohrejem a naše prvé dve (RS2 a 3) boli preto pomalé. Potom sme sa na štvorke rozbehli, no trafili sme betónový mostík. Rozbili sme ľavý disk aj koleso a pol rýchlostky sme išli na rozbitom kolese. K tomu sa ešte pridal aj defekt na ľavej strane. Našťastie boli dve rezervy. Zvyšok sme už chytili tempo s ktorým sme spokojní.

 

Vlado Palko (Renault Clio)

Na druhej ereske sme dostali defekt a menili sme koleso radšej na vložke, aby sme  nezničili auto a stratili sme pár minút. Dnešný deň nám preto slúžil, ako výukový deň. Bolo to veľmi náročné, čo len potvrdzuje vysoký odpad posádok, no aj o tom je rely. Dúfame však, že zajtra dôjdeme do cieľa



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   flag eu  made in europe - rollyweb.sk