Aktuality

37. RALLYE MATADOR TATRY

Auto klub Košice toho roku podobne ako v uplynulých piatich rokoch pomáha organizačne zabezpečiť Rallye Matador Tatry. Táto súťaž s centrom v Púchove je zaradená do seriálu FIA Európskeho pohára stred, Majstrovstiev Slovenskej republiky a Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky.

Podrobnosti o súťaži sú zverejnené na je oficiálnej stránke www.rallyematador.sk

V roku 2006 sa Rallye Matador Tatry uskutoční prvý krát s najvyšším koeficientom 10. Toto zaradenie zvýšilo nároky na trať súťaže, keďže minimálna dĺžka rýchlostných skúšok musí byť 220 km. Žiaľ v okolí mesta Púchov sa nenachádza dostatočný počet tratí, ktoré by dostatočne spĺňali nároky na kvalitu a športovú úroveň. Organizátor rally - púchovský Racing s.r.o. preto už aj v uplynulých dvoch rokoch musel zaradiť do programu súťaže rýchlostné skúšky na území Českej republiky. Pre rok 2006 bola zvolená nová varianta trate a celá jedna etapa sa presúva na juh – do okolia mesta Bánovce nad Bebravou.

Auto klub Košice aj v tomto roku budú zabezpečovať mnohé kľúčové pozície v príprave aj priebehu súťaže. Od funkcie riaditeľa súťaže, tajomníka cez sekratariát rally, vedúceho trate a jeho asistentov, dispečing súťaže, servis, uzavreté parkoviská, kompletne majú na starosti RS Púchov a RS Bojnice a spoločne s domácimi usporiadateľmi z Bánoviec zabezpečujú aj RS Uhrovec a RS Lednica. Spolu bude na rally pracovať 130 „košičanov“.

Veríme, že spoločne s našími priateľmi s AMK Rallye Tatry, s usporiadateľmi z Bánoviec a domáceho Púchova pripravíme pekná podujatie, ktoré bude splňať všetky vysoké nároky európskej súťaže.


<< späť na aktuality
all rights reserved Auto Klub Košice © 2006   rollyweb