Press
Prvý deň KARPACKIE 18 RAJD RZESZOW vyhral Grzyb

Posádka slovenského FIAT RUFA Rally Teamu, poliaci Grzegorz Grzyb – Przemyslav Mazur na vozidle Peugeot 207 S2000 vyhrala prvý deň automobilovej súťaže pod názvom KARPACKIE 18. RAJD RZESZOWSKI a zároveň sa stala víťaznou posádkou v rámci piateho podujatia zaradeného do seriálu Mediaracing Majstrovstvá Slovenska v rally 2009.

Dnes v dopoludňajších hodinách odštartovalo na trate v okolí poľského mesta Rzeszow celkovo 61 posádok zo šiestich krajín Európy. V tomto počte bolo započítaných aj 37 posádok, ktoré bojovali o body v rámci piateho podujatia Mediaracing Majstrovstvá Slovenska v rally 2009.

 

Už od prvej rýchlostnej skúšky nasadila vysoké tempo domáca posádka Grzegorz Grzyb – Przemyslav Mazur, ktorá reprezentuje slovenský FIAT RUFA Rally Team na vozidle Peugeot 207 S2000. Za nimi sa až do štvrtej rýchlostnej skúšky na druhom mieste držal Kajetan Kajetanowicz so spolujazdcom Jaroslawom Baranom na vozidle Subaru Impereza jazdiaca za Subaru Poland Rally Team. Tretie miesto od druhej až po štvrtú rýchlostnú skúšku patrilo Solowowovi s Baranom na Peugeote 207 S2000. V piatej rýchlostnej skúške sa poradie na treťom až piatom mieste niekoľkokrát poprehadzovalo. Konečné poradie stanovila až posledná rýchlostná skúška, keď sa na druhé miesto za víťazného Grzyba prepracoval Kuchar s Dymurskim a odsunul dovtedy druhého Solowowa na tretie miesto. Štvrtý skončil v rámci prvého dňa Kajetanowicz s Baranom a piaty Bebenekovci. Súťaž KARPACKIE 18. RAJD RZESZOWSKI bola už v prvej rýchlostnej skúške prerušená z dôvodu havárie maďarskej posádky Hadik – Juhász na Subaru Impreza a spolujazdec bol prevezený na vyšetrenie do miestnej nemocnice, nakoniec však všetko skončilo bez ujmy na zdraví. V rámci súťaže sa ešte vyskytlo pár havárií, ale všetky sa našťastie skončili bez vážnejších zranení.

Na súťaži KARPACKIE 18. RAJD RZESZOWSKI sa zároveň s poľským majstrovstvom konalo aj piate podujatie zaradené do Mediaracing Majstrovstiev Slovenska v rally 2009. Aj tu jednoznačne vyhrala posádka Grzyb – Mazur na peugeote 207 S2000, pred Kajetanowiczom s Baranom jazdiacim na Subaru Impreza a body za tretie miesto si odniesla dvojica Béreš jr. – Muller na vozidle rovnakej značky ako víťaz. Toto poradie sa nemenilo už od druhej rýchlostnej skúšky. Na štvrtom mieste sa až do tretej rýchlostnej skúšky držala dvojica Drotár – Bánoci na vozidle Škoda Octavia WRC, v štvrtom meranom úseku však ostala stáť z dôvodu technickej poruchy. Na štvrtom mieste tak nakoniec skončila poľská dvojica Ruta – Rozwadowski jazdiaca na Peugeote 207 S2000 a na piatom ďalší poliaci Rzeznik s Browinskim na Suzuki Swift S1600. Do cieľa z pôvodne odštartovaných 37 posádok v rámci slovenského šampionátu dojazdilo do cieľa iba 24 posádok.

Súťaž KARPACKIE 18. RAJD RZESZOWSKI pokračuje zajtra druhým dňom, v rámci ktorého na súťažné posádky čaká ešte ďalších sedem rýchlostných skúšok o dĺžke takmer 90 kilometrov. Zajtra sa v rámci Rzeszowskej rally budú posádky prihlásené do slovenského šampionátu bojovať o body v rámci šiesteho podujatia zaradeného do seriálu Mediaracing Majstrovstvá Slovenska v rally 2009.

           

 

Miroslav Majláth
tlačový tajomník
Mediaracing Majstrovstvá Slovenska v rally 2009



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk