Press
on-line priebeh 2. dňa

Aj poslednú RS vyhral Bouffier

Posledná rýchlostná skúška celej súťaže  sa stala korisťou Bryana Buffiera so spolujazdcom Xavierom Panserim na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX. Druhý najrýchlejší čas na tejto poslednej rýchlostnej skúške zajazdil Leszek kuzaj so spolujazdcom Robertom Hundlom na Peugeote 207 S2000 a tretie miesto patrí Kajetanovi Kajetanowiczovi s Jaroslawom Baranom na Subaru Impreza.

 

KARPACKIE 18.RAJD RZESZOWSKI v priebežnej neoficiálnej klasifikácii vyhrala posádka Grzyb – Mazur pred Kucharom s Dymurskim, obe posádky na Peugeote 207 S2000 a Kajetanowiczom s Baranom na Subaru impreza.

 

V rámci slovenskej súťaže aj túto rýchlostnú skúšku vyhral Kajetanowicz, pred Grzybom, Rutom, Bérešom a Drotárom. V konečnej neoficiálnej klasifikácii vyhral šieste podujatie seriálu Mediaracing majstrovstvá Slovenska v rally 2009 Kajetan Kajetanowicz so spolujazdcom Jaroslawom Baranom na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX. Druhá priečka patrí Grzegorzovi Grzybovi s Przemyslawom Mazurom na Peugeote 207 S2000 a tretia Jozefovi Bérešovi jr. s Róbertom Mullerom na vozidle rovnakej značky ako má Grzyb.

 



Aj po predposlednej RS vo vedení Grzyb

Predposledná rýchlostná skúška celej súťaže, Korczyna, ktorej dĺžka je 20,1 kilometra absolvovali posádky po jej zrušení v predchádzajúcej sekcii prvý krát naostro. Najrýchlejší na tomto viacej ako dvadsať kiloetrov dlhom úseku bol Bryan Bouffier so spolujazdcom Xavierom Panserim na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX. So stratou 9,4 sekundy prešla cieľom posádka Kuzaj – Hundla na Peugeote 207 S2000. Tretie miesto patrí dnes veľmi pekne jazdiacemu Kucharovi s Dymurskim jazdiacim na rovnakom vozidle ako Kuzaj. Štvrtý na tejto rýchlostnej skúške dojazdil Solowow s Baranom a piate miesto patrí Kajetanowiczovi s Baranom na Subaru Impreza.

 

KARPACKIE 18.RAJD RZESZOWSKI v priebežnej klasifikácie aj naďalej vedie posádka Grzyb – Mazur pred Kucharom s Dymurskim a Kajetanowiczom s Baranom.

 

V rámci slovenskej súťaže aj túto rýchlostnú skúšku vyhral Kajetanowicz, ktorý je aj priebežne na prvom mieste v rámci šiesteho podujatia slovenských majstrovstiev. Na druhom mieste do cieľa rýchlostnej skúšky Korczyna prišiel Grzyb, ktorý už v priebežnom poradí stráca na prvého Kajetanowicza 14,4 sekundy. Tretí Jozef Béreš jr. po tejto rýchlostnej skúške stráca na vedúceho jazdca 50,5 sekundy. Štvrtý Drotár stráca v priebežnom poradí už viacej ako jeden a pol minúty a piaty Rzeznik cez dva a pol minúty.

 
Kuchar vyhral okruh v Rzeszowe

Trať okruhovej rýchlostnej skúšky Podpromie smerovala mestom Rzeszow, v tesnej blízkosti riaditeľstva súťaže a servisnej zóny. Najrýchlejší čas zajazdil Kuchar na Peugeote 207 S2000. Druhé miesto na tejto rýchlostnej skúške patrilo slovenskej posádke Drotár – Bánoci na Škode Octavia WRC a tretie miesto sa ušlo pre Solowowa na Peugeote 207 S2000. Štvrté miesto malo dvoch aktérov, ktorí zajazdili rovnaký čas, Kuzaja a Bouffiera. Aj o šieste miesto sa delili dve posádky, Oleksowicz a Béreš jr.

 

V celkovom poradí KARPACKIE 18. RAJD RZESZOWSKI je aj naďalej vo vedení Grzyb s Mazurom, pred Kucharom s Dymurskim a na treťom mieste je aktuálne Kqajetanowicz s Baranom.

 

V rámci súťaže započítavanej do seriálu Mediaracing Majstrovstvá Slovenska v rally 2009 je po tejto rýchlostnej skúške vo vedení Kajetanowicz s Baranom na Subaru Impreza pred Grzybom s Mazurom a tretie miesto patrí Bérešovi jr. s Mullerom, obe posádky na vozidle Peugeot 207 S2000.

 

Ani dnes sa niektoré posádky nevyhli problémom, kvôli ktorým museli zo súťaže odstúpiť. V RS 10 odstúpili: Landa (mimo trať), Smolarek (techn. porucha), Kiselička (techn. porucha)

V RS 11: Rusňák (mimo trať), Viana (techn. porucha)

 

Finančné odmeny najrýchlejším v pivovare
Ako sme písali, hlavný sponzor podujatia spoločnosť VAN PUR venovala špeciálnu finančnú prémiu 15 000 zloty posádkam, ktoré dosiahnu najrýchlejší čas na včerajšej mediálnej erzete Browar v kategórii vozidiel s jednou a dvoma poháňanými nápravami.

Víťazom v kategérii švorkoliek sa stal Kuchar (Peuegeot 207 S2000) a v kategórii vozidiel s jednou poháňanou nápravou poľský jazdec Kujawski (Renault Clio Sport). Blahoželáme.



RS 9 zrušená, v RS10 najrýchlejší Bouffier

Druhá rýchlostná skúška (RS 9 - Korczyna) dnešného dňa súťaže bola zrušená a posádky sa presunuli priamo na štart RS10 - Godowa.

 

Desiatu rýchlostnú skúšku, ktorej dĺžka je 13,33 kilometra vyhral Bouffier s Panserim na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX. Táto posádka však pokračuje v súťaži v rámci Majstrovstiev Poľska už iba vďaka systému Super Rally. Druhé miesto v tejto rýchlostnej skúške získala vo svoj prospech posádka Kuzaj - Hundla na Peugeote 207 S2000 pred posádkou Kuchar – Dymurski na vozidle rovnakej značky. Štvrté miesto patrí posádke Kajetanowicz - Baran na Subaru Impreza a piate Oleksowiczovi s Obrebowskim na Peugeote 207 S2000. Šiesta skončila v tejto rýchlostnej skúške posádka Solowow – Baran a až siedme miesto vybojoval Grzyb s Mazurom. Slovenská posádka Béreš – Muller dojazdila v tejto rýchlostnej skúške až na desiatom mieste.

 

V rýchlostnej skúške č. 8 havarovala posádka Baffy – Klus na vozidle Peugeot 106 XSi, posádka je v poriadku.

 

 



<< späť na press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk