Press
Closing date for entries is coming

Už o šestnásť dní pokračuje seriál Mediaracing Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally u našich severných susedov ako súčasť 19. ročníka Rajdu Rzeszowského. Okrem bodov do národného poľského a slovenského šampionátu budú účastníci bojovať toho roku premierovo aj o body do FIA Zóny strednej Európy – CEZ TROPHY 2010. Súčasťoy rally bude podobne ako vlani aj Poľský Rally Pohár.

Výber a dĺžku tohoročných rýchlostných skúšok Rajdu Rzeszowského ovplyvnilo do veľkej miery počasie – povedal Jaroslav Noworol, riaditeľ súťaže – dvojnásobné povodne, ktoré v máji zasiahli región Podkarpatia na mnohých miestach zničili cestnú infraštruktúru. Pôvodne zvolená trasa súťaže sa musela podrobiť dôkladnej úprave. V podstate povodne nenarušili jedine jednu rýchlostnú skúšku a to novú trať v centre Rzeszowa – doplnil riaditeľ Noworol.

Trať tohoročnej súťaže vedie cestami, ktoré ležia južne od Rzeszowa. V piatok súťažiaci absolvujú ako prvú skoro 18-kilometrovú RS Lubenia. Keďže povodeň zobrala most na rieke Lubenke, museli na nej organizátori upustiť od tradičného prejazdu cez brod, ktorý je už roky kultovým bodom trasy. Druhou je 14,5 kilometrov dlhá RS Handzlówka, ktorá kvôli zničenému mostu a diere v ceste musela byť skrátená o 5 km. Poslednou - šiestou erzetou v prvý súťažný deň bude mediálna rýchlostná skúška v Rzeszowe, ktorá podobne ako vlani bude sa bude vysielať v priamom prenose prostredníctvom TVP Rzeszow, ale ktorej 1,2 km dlhá trať je odlišná od vlaňajšej mestskej RS Podpromie.
   
V sobotu bude na súťažiacich čakať trať pozostávajúca z RS Dynów (11,5 kilometra, štart z centra Dynowa a ďalej cez Łubno a Nozdrzec) po ktorej bude nasledovať RS Konieczkowa (10,1 kilometra, v minulosti zaradená aj ako RS „Pasieki”) a posledná z tratí RS Połomia (15,1 kilometra dlhá, otočená a trochu skrátená verzia piatkovej RS Lubenia).
Celkovo súťaž pozostáva z viac ako 160 kilometrov RS a skoro 400 kilometrov spojovacích úsekov.

Slávnostný štart sa uskutoční v štvrtok o 20 hodine a ukončenie súťaže je naplánované na sobotu o 15:45) – obe na rzeszowskom hlavnom námestí - Rynku. Servisné parkovisko bude umiestnené v šdudentskom mestečku „Politechniki Rzeszowskiej“. V pavilóne „P” bude umiestnené riaditeľstvo súťaže so sekretariátom, dispečingom i tlačovým strediskom.

Organizátori očakávajú podobne ako na vlaňajšom ročníku tejto peknej ale i náročnej súťaže kvalitnú účasť domácich i zahraničných súťažných posádok. Uzávierka prihlášok je stanovená na piatok, 23.07.2010.

Ďalšie informácie o pripravovanom podujatí nájdu súťažiaci, média a aj motoristická verejnosť na webstránke spoluorganizátora podujatia www.rallye.sk.


Auto Klub Košice



<< back to press
all rights reserved Auto Klub Košice © 2009   flag eu  made in europe - rollyweb.sk